יום שלישי, 30 באפריל 2019

לראשונה בישראל תציין טנזניה 55 שנה לאיחודה ושנה לחנוכתה של השגרירות הראשונה של טנזניה בישראל. מאת: שרית יוכפז

:

לראשונה בישראל תציין טנזניה 55 שנה לאיחודה ושנה לחנוכתה של השגרירות הראשונה של טנזניה בישראל.
 האירוע יתקיים הערב יום ג' ה-30 באפריל 2019 במלון דן פנורמה בתל אביב 




ב 26 באפריל 1964 נחתם הסכם לאיחוד בין טנגניקה לבין הארכיפלג זנזיבר, והוקמה הרפובליקה המאוחדת של טנזניה. באירוע החשוב ישתתפו דיפלומטים, אנשי עסקים ואנשי תקשורת. שגריר טנזניה בישראל, מר ג'וב מסימה, ציין כי שתי המדינות חולקות ערכים רבים משותפים וכי בכוונתו להדק עוד יותר את שיתוף הפעולה עם ישראל בתחומי התיירות, טכנולוגיה, חקלאות ועוד. לדברי השגריר "למרות המרחק הגיאוגרפי הרב בין טנזניה לישראל, שתי המדינות חולקות קשרים חזקים של חיבה, אמון הדדי, אינטרסים משותפים ותפיסות דומות". 
תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏‏8‏ אנשים‏, ‏כולל ‏‎Golan Yossifon‎‏, ‏‎Sarit Yochpaz‎‏ ו‏‎Liubov Zubkova‎‏‏‏, ‏‏אנשים מחייכים‏, ‏‏‏אנשים עומדים‏ ו‏בתוך מבנה‏‏‏‏‏

השגריר מסימה הינו השגריר תושב הראשון של טנזניה בישראל. הוא קיבל את כתב ההאמנה מידי נשיא המדינה, ראובן ריבלין,  בטקס מרגש ביוני אשתקד. עד הגעתו של השגריר מסימה עמד בראש הנציגות מטנזניה - קונסול הכבוד של טנזניה בישראל, קסביאן נוריאל צ'יריצ', שפעל רבות להגברת והעמקת שיתוף הפעולה בין המדינות בכל התחומים.



טנזניה, השוכנת במזרח אפריקה, היא גן עדן לאוהבי טבע. יש בה מגוון נופי עצום, הכולל הרי געש ופסגות מושלגות, נופי סוואנה, אגמים, ביצות, יערות גשם ועוד. בשטחה של טנזניה (945,087 קמ"ר) נמצאים כמה מהאגמים הגדולים בעולם. לא סתם הפכה טנזניה לאחד היעדים המרכזיים ביותר לישראלים המטיילים באפריקהטנזניה נחשבת למקום הטוב ביותר בעולם לעשות בו ספארי. יש בה תרבות מיוחדת, אוצרות טבע עשירים, שמורות טבע יפות ומרתקות ואת הארכיפלג זנזיבר, המכונה "אי התבלינים" וזאת בשל הריכוז הגבוה של צמחי תבלין הגדלים בו.
תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏‏3‏ אנשים‏, ‏כולל ‏‎Sarit Yochpaz‎‏‏‏, ‏‏אנשים מחייכים‏, ‏‏אנשים עומדים‏‏‏‏
עם השגרירשל טנזניה.

יותר מ 4 מיליון חיות בר מ-430 מינים שונים נמצאים בטנזניה, הריכוז הגבוה ביותר בעולם של בעלי חיים לקילומטר רבוע. מדובר על 430 זנים שונים של בעלי חיים שמתפרסים על פני עשרות אלפי קילומטרים רבועים של טבע מרהיב ושמורות נפלאות. בצפונה של טנזניה נמצא הקילימנג'רו, ההר הגבוה ביותר ביבשת אפריקה שמתנשא לגובה של 5,895 מטר.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏‏3‏ אנשים‏, ‏כולל ‏‎Sarit Yochpaz‎‏‏‏, ‏‏אנשים מחייכים‏, ‏‏‏אנשים עומדים‏ ו‏חליפה‏‏‏‏‏
עם סילבן שלום שר האןצר לשעבר.


ישראלים המבקשים לבקר בטנזניה נדרשים להצטייד בויזה. ישנה גם אופציה להשגת ויזה (E-Visa) באמצעות האינטרנט. הדרכון הביומטרי של טנזניה נבחר לטוב בעולם. ישנן טיסות ישירות מישראל לטנזניה וזנזיבר ואף טיסות צ'רטר במהלך החגים.





הצילומים באדיבות משרד התיירות של טנזניה ושגרירות טנזניה בישראל.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏‏4‏ אנשים‏, ‏כולל ‏‎Yitzhak Eldan‎‏ ו‏‎Sarit Yochpaz‎‏‏‏, ‏‏אנשים מחייכים‏, ‏‏אנשים עומדים‏‏‏‏
כתבה נוספת  שלי בסלונה. מצורף לינק

http://saloona.co.il/sarityochpaz/?p=4670
מאת: שרית יוכפז


פסטיבל דוקאביב ה-21 יוצא לדרך! 10 ימים של קולנוע דוקומנטרי משובח 23 במאי - 1 ביוני. מאת שרית יוכפז



פסטיבל דוקאביב ה-21 יוצא לדרך!
10 ימים של קולנוע דוקומנטרי משובח
 
23 במאי - 1 ביוני

פסטיבל דוקאביב יוצא לדרך עם כ-130 סרטים דוקומנטריים חדשים ומעל 260 הקרנות. זוהי הזדמנות לחזות בשינויים שמתרחשים בעולם על שלל גווניו, בתנודות הפוליטיות, הסביבתיות והאנושיות כפי שהן משתקפות מבעד לעיניהם של טובי היוצרות והיוצרים הדוקומנטריים. הפסטיבל יתקיים בסינמטק תל אביב ובשמונה מתחמים שונים ברחבי העיר מ-23 במאי עד 1 ביוני.

בדוקאביב יוקרנו הסרטים הדוקומנטריים הבינלאומיים הבולטים של השנה, וביניהם: "הם לא יזקינו" של פיטר ג'קסון, "ארץ הדבש", זוכה הפרס הגדול בסאנדנס,  "אפולו 11" של טוד דגלאס מילר, "חסד מופלא: אריתה פרנקלין", שיצא השנה אחרי 46 שנים בהן היה גנוז, "העדים של פוטין" של ויטלי מנסקי זוכה פסטיבל קרלובי וארי,"מפרץ הצללים" של נשיונל ג'יאוגרפיק - זוכה פרס הקהל בפסטיבל סאנדנס, "פגישה עם גורבצ'וב", מפגש פסגה בין שני הענקים ורנר הרצוג ומיכאל גורבצ'וב, "XY צ'לסי" על צ'לסי מאנינג, "מריאן ולאונרד: מילים של אהבה" על לאונרד כהן והמוזה שלו מריאן אילן, ו"סווייד: רוצים את הכל".

הסרטים הזוכים בתחרות הישראלית, הבינלאומית ובתחרות הקצרים יהיו זכאים באופן אוטומטי להגיש מועמדות לאוסקר האמריקאי.

השנה לראשונה תתקיים הקרנה בחוף הילטון, של סרט הגלישה "דור המומנטום" בבימוי האחים ג'ף ומייקל צימבליסט ובהפקת רוברט רדפורד. יתקיימו הקרנות חוץ גם בבית רומנו, נמל תל אביב, כיכר ביאליק, כיכר התרבות (הבימה), גן הפיסגה ביפו, מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט והקרנה של הסרט "בחזרה לוודסטוק"במתחם הדרייב אין הישן.
  
גליה בדור, מנכ"לית דוקאביב: "פסטיבל דוקאביב הינו אבן שואבת לעשרות אלפי אנשים אשר מדי שנה נחשפים לתוכנית העשירה והעדכנית ביותר בתחום הדוקומנטרי בעולם. בשנה שעברה הפסטיבל הביא קהל של 60,000 איש, ובסה"כ במהלך 2018 צפו בסרטי דוקאביב כ-120,000 איש. רבבות האנשים שמגיעים משקפים את הצמא והצורך באמנות חופשית ונועזת, שמציגה קולות מגוונים ונקודות מבט שונות ומעוררות מחשבה".

קרין ריבקינד סגל, המנהלת האמנותית של דוקאביב: "דרך קולנוע רב פנים, מפעים, חוקר ומותח, התוכנית צוללת ליחסי הטבע והאדם המנהלים דיאלוג קשוח ומסקרן. התוכנית שנבחרה בקפידה משקפת את התמונה הגדולה והקטנה של העולם שלנו, בוחנת חטאים קדומים והווה מטריד אך גם הרבה אנושיות ויופי". 
אורח מיוחד בפסטיבל הוא הבמאי המוערך קאזו הארה. הפסטיבל יקרין שלושה סרטים של אחד מהקולות הפרובוקטיביים והמשמעותיים ביותר בקולנוע התיעודי ביפן: "ארוס פרטי באופן קיצוני, 1974""צבא הקיסר צועד עירום" ו-"להתראות CP". בנוסף יתארחו בפסטיבל הבמאים המקדוניים תמרה קוטבסקה וליובומיר סטפנוב עם סרטם "ארץ הדבש"; הבמאי המוערך ויטלי מנסקי חוזר לפסטיבל עם סרטו האחרון "העדים של פוטין"; הבמאי רוב גארבר יגיע עם סרטו "מה שהיא אמרה: האמנות של פולין קייל", על מבקרת הקולנוע המיתולוגית; הבמאית הצרפתייה קאליסטו מקנולטי עם סרטה "דלפין וקרול" , הבמאי בנימינו בארסה עם סרטו"אמי נעלמת" ועוד.

בין השופטים הבינלאומיים בתחרויות השונות יהיו בזיל ציוקוס, מנהל התוכנית של פסטיבל הקולנוע DOC NYCומאוצרי התוכנית של פסטיבל סאנדנס; אנדריאה פרנגיובה, מנהלת מעבדת הראף-קאט הבינלאומית היוקרתית - DOK Incubatorאן ג'ורג'ט, נשיאת פסטיבל FIPADOC לקולנוע דוקומנטרי בביאריץ; ברברה ויסר, אמנית ובמאית ולשעבר, המנהלת האמנותית של פסטיבל אידפא; והיסטוריונית האמנות והאוצרת מרתה פונסהמהגלריה הלאומית ז'ה דה פום בפריז.

11 סרטים נבחרו לתחרות הבינלאומית וביניהם "נוסעי חצות",על משפחת קולנוענים יוצאת דופן שבורחת מאימת הטאליבן; "כאן מייק וואלאס", דיוקן חריף של הפרסונה הטלוויזיונית המשפיעה מארה"ב; "שמשות אפלות" אשר חוקר את התעלומה של רצח נשים שיטתי במקסיקו במשך עשרות שנים; "לצלם את המאפיה" של הבמאית המוערכת קים לונג'ינוטו, על צלמת העיתונות הנועזת שתיעדה את המאפיה הסיציליאנית; "מרחק נגיעה" שיוקרן בבכורה בינלאומית, ועוד.

תחרות עומק שדה מעניקה פרס לסרטים בעלי חזון יצירתי יוצא דופן. בין הסרטים יוקרנו "אם שחורה", מסע פואטי מהפנט ברחבי ג'מייקה של הבמאי והצלם חאליק אלָה; "מראה אפריקאית", אשר מציג מחדש את דימוייה של אפריקה בעיני המערב באופן פרובוקטיבי; "העיר הסמויה מן העין" שצולל אל הקרביים הרוטטים של העיר הגדולה ועוד.

תשעה סרטי מוזיקה יוקרנו בפסטיבל השנה וביניהם: "דייוויד קרוסבי: זכרו את שמי" על הקאמבק המפתיע והחיים הגדולים של זמר הרוק-פולק, הגיטריסט ומשורר המחאה; "מיסטיפיי: מייקל האצ'נס", סיפורו הסוער והנוגע ללב של הסולן הכריזמטי של להקת "אינקסס"; "מריאן ולאונרד: מילים של אהבה" על סיפור האהבה היפהפה והטרגי בין לאונרד כהן למוזה הנורבגית שלו, מריאן אילן ועוד.
גם השנה נמל תל אביב יארח את הפסטיבל ויקרין בהקרנות חוצות של סרטי מוזיקה שילוו בתקלוטים של שדרנירדיו הקצה"חסד מופלא: אריתה פרנקלין""ג'ון ויוקו: רק שמיים מעל" על העבודה המשותפת בהקלטת האלבום IMAGINE ו- "סווייד: רוצים את הכל" על אחת מלהקות הבריטפופ האינטליגנטיות, הסקסיות והנועזות ביותר. הכניסה להקרנות הנמל חופשית.

במסגרת סרטי אמנות ותרבות יוקרנו בין השאר, "ההתגלות של הילמה אף קלינט" על האמנית חלוצת הציור המופשט שהגילוי המחודש של יצירותיה חולל מהפכה בתפיסת ההיסטוריה של האמנות; "נורייב" על רקדן הבלט הקלאסי רודולף נורייב; "ההצעה" על פרויקט האמנות הפרובוקטיבי של הבמאית והאמנית ג'יל מגיד, שמבקשת לחשוף לציבור את הארכיונים של האדריכל המקסיקני הנודע לואיס ברגאן; "במעלה ההר" על האטלייה של האמן שֶן ז'יאנהוּאה בכפר הציורי בסין ועוד.

בנוסף יוקרנו סרטים שעוסקים באמנות הקולנוע: "באסטר הגדול" של הבמאי פיטר בוגדנוביץ' על הקומיקאי הגאון וכוכב הקולנוע האילם; "הרוח של פיטר סלרס", על קומדיית שודדי הים הגנוזה והמטורללת בכיכובו; "מה שהיא אמרה: האמנות של פולין קייל" על מבקרת הקולנוע האגדית; ו"דלפין וקרול" על הקולנוע הפמיניסטי והאקטיביסטי שיצרו דלפין סריג וקרול רוסופולוס בשנות השבעים בצרפת.

הבאוהאוס פוגש את המסך הגדול לרגל חגיגות המאה להיווסדו. בערב באוהאוס, מה שנשאר יוקרנו סרטיהם של אמן הבאוהאוס לזלו מוהולי נאג׳, מיה קלר, אופיר פלדמן והאדריכל צבי אפרת.

סרטים של במאים גדולים יוקרנו במסגרת קטגוריית המאסטרים בפסטיבל, וביניהם: "מונרוביה אינדיאנה", סרטו ה-44 של הבמאי הותיק והמוערך פרדריק וייזמן; "יחי השטן" של הבמאית פני ליין; סרטים של ניקולאוס גיירהאלטר, טסאי מינג ליאנג וכן עותק משוחזר של יצירת המופת "הצעדה של שרמן" של רוס מקלווי.

הפסטיבל מתמקד השנה בסרטים העוסקים בקשר בין האדם לסביבה וביחסי הגומלין ביניהם. בין הסרטים:"חווה קטנה גדולה", להיט הפסטיבלים, על זוג מצליחנים שעוזבים את לוס אנג'לס כדי לבנות חווה אורגנית;"אקוורלה" של הבמאי המוערך ויקטור קוסקובסקי; ו"אדמה" המרהיב, שחוקר את האופן שבו בני האדם משנים את כדור הארץ.

בתחרות הקצרים יוקרן השנה בבכורה עולמית "בית בוטו", סרטם החדש של האדריכלים והאמנים לואיז למואה ואילה בקה ("ברביקניה", "אושר אינסופי"), וכן הסרט "2001 ניצוצות באפלה", אשר חוזר אל הראיון האלמותי של סטנלי קובריק מ-1968, לאחר השלמת סרטו "2001: אודיסיאה בחלל".

קולנוע 360VR ייפתח בחדר הניו מדיה של הסינמטק ויציג השנה שישה פרויקטים ייחודים בבכורה ישראלית, העוסקים, כל אחד בדרכו, בפרספקטיבות שונות של זהות ובית, כולם במשקפי מציאות מדומה, ובכניסה חופשית.

פסטיבל דוקאביב מקיים אירועים מקצועיים במטרה לתת כלים משמעותיים ליוצרים מהתעשייה הדוקומנטרית הישראלית. לראשונה השנה יתקיים יום עיון בנושא "הפצה ושיווק בינלאומיים -  מיחסי ציבור ועד האוסקר",בהשתתפות תום אוייר מהאקדמיה האמריקאית לקולנוע (האוסקר) ומרים וויקנקאמפ מסוכנות היח"צ הברלינאית NOISE PR, בשיתוף קופרו והפורום הדוקומנטרי הישראלי. פופי דיקסון, מפיקה בריטית ("המתחזה", "חיות אמריקאיות" ו-"Untouchable), ואורסטיס ארנדיאקיס, מנהל פסטיבל הקולנוע הבינלאומי ופסטיבל הקולנוע הדוקומנטרי בסלוניקי, יצטרפו לצוות המנטורים של DOC LAB TLV, מעבדת הראף-קאט הייחודית של הפסטיבל, בשיתוף הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה. במסגרת WebiDocs הפסטיבל מכוון לראשונה זרקור ליצירה דוקומנטרית עכשווית ברשת, בהשתתפות יוצרים ובכירים מהתעשייה.

ניתן לרכוש כרטיסים באתר:http://www.docaviv.co.il/
קרדיט  צילום מוקטן פילם

יום רביעי, 24 באפריל 2019

ראיון עיתונאי עם הרב יצחק בן אהרן רב בית הכנסת משכן הכהנים צפון ת"א מאת: שרית יוכפז


ראיון עיתונאי  עם הרב יצחק בן אהרן
רב בית הכנסת משכן הכהנים צפון ת"א מאת: שרית יוכפז

התנ"ך, בן גוריון ומדינת ישראל

"באוגוסט 1936 הוקמה בארץ ישראל ועדה בשם ועדת פיל, מי שעמד בראשה היה הלורד הבריטי - ויליאם רוברט פיל. תפקיד הועדה היה, לבחון כיצד ניתן לפתור את הסכסוך הקיים בארץ ישראל בין הערבים ליהודים, ובין היתר לדון בשאלה האם ניתן לחלק את ארץ ישראל לשתי מדינות - האחת יהודית והשנייה ערבית.

בין אלו שהציגו את העמדה היהודית היה - דוד בן גוריון, מי שבאותה תקופה כיהן כיו"ר הוועד הפועל הציוני והסוכנות היהודית.
לשאלת חברי הועדה מדוע ליהודים יש חלק בארץ ישראל על פני הערבים הדרים בה ומהו הקושאן (השטר) המוכיח על בעלות זו?

השיב בן גוריון בלי להסס – "הקושאן שלנו הוא התנ"ך" – בעודו מסביר, הוציא מחקו ספר תנ"ך זעיר והראה לכולם – "ספר זה הוא השטר המוכיח כאלף עדים על בעלותנו על אדמתנו. בספר זה, מוזכרת ההבטחה של אלוקים לאברהם אבינו בברית בין הבתרים לְזַרְעֲךָ נָתַתִּי אֶת הָאָרֶץ הַזֹּאת, ובספר זה מוזכרות אינספור הבטחות של הנביאים על שיבת עם ישראל אל ארצו המובטחת. זהו השטר!!!".

דבריו של בן גוריון, הותירו רושם עמוק על משתתפי הועדה. עד כדי כך שהועדה החליטה על הצורך להקמת מדינה יהודית לצד מדינה ערבית בארץ ישראל, מה שנחשב עד אז כחלום בעיני כולם.

לפני 71 שנה הדבר קרה - האו"ם בקריאה של רוב קולות הכריז על קמתה של מדינה יהודית בארץ ישראל. התנ"ך שליווה את עם ישראל בהיותו בגלות והיה תקוותו של כל יהודי ויהודייה, הוא הספר שליווה את הקמתה של מדינת ישראל ומלווה אותנו בכל עת וזמן.

אך, לספר התנ"ך יש לא רק הבטחות באשר לעתידה של ארץ ישראל ועם ישראל. ספר זה הוא הברית הקיימת ביננו לבין בורא עולם וברית זו מתאפיינת לא רק בהבטחות נבואיות, אלא גם בקיום ציווים אלוקיים שאנו מחויבים להם – ברית מילה, שבת, כשרות, ואהבת לרעך כמוך ושלל מצוות וציווים חיובים שלנו כלפי בוראנו וכלפי זולתנו.

כמי שמכהן כרב בית כנסת באזור כיכר המדינה

 נפעם אני מחדש בכל פעם שאני רואה את הקשר החזק שיש לעם ישראל עם התנ"ך, עם ספר הספרים. אם זו קביעות תמידית ללמוד בספר זה, האחד פעם ביום והאחר פעם בשבוע. אם זו בדבקות של קיום מצווה זו או אחרת וברצון לגלות עוד ועוד מהאוצרות הטמונים בספר זה.

הרב מברך את עם ישראל

"אין לי אלא להחל לכם תושבים יקרים ולכולנו שנמשיך ללמוד להחכים וליישם את הכתוב בתנ"ך, להנחיל לילדנו את אשר הנחילו לנו אבותינו ולצעוד עם התנ"ך פה בארץ ישראל לכל מקום ובכל זמן."

בתמונה: הרב יצחק בן אהרן

רב בית הכנסת משכן הכהנים צפון ת"א מצולם עם הרב מאיר לאו.
גילוי נאות-אני מתפללת בבית כנסת זה ונהינת מדרשות הרב.


מאת: שרית יוכפז-עורכת  מגזין  good news

יום שלישי, 23 באפריל 2019

אירועי יום השואה בתל אביב-יפו . מאת: שרית יוכפז

"בכל זאת אינני נפרד"
אירועי יום השואה בתל אביב-יפו
*טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה בתיאטרון הקאמרי * אירוע ערב יום השואה לקהילה הגאה*
* טקסים במרכזים הקהילתיים ברחבי העיר * אנשי הגות, רוח ואמנים במרכז ברודט*

הטקס המרכזי לציון ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה בתאטרון הקאמרי
יום רביעי, 1 במאי, כ"ו בניסן, 20:00, תאטרון הקאמרי, שד' שאול המלך 19
הטקס המרכזי של ערב הזיכרון לשואה ולגבורה
במעמד ראובן לדיאנסקי, סגן ראש עיריית תלאביב-יפו
מנחה: עמוס תמם חזן: שלמה פיבקו
בהשתתפות:
בן ארצי | שירי ארצי | מאיה בוסקילה | שמעון בוסקילה
רוני דלומי | אדיר מילר | מריאן מילר | טל סונדק
דניאל סלומון | דנה עדיני | ליא קניג | שולי רנד
באכסדרת התאטרון: תערוכת "צילום בגיל", שורדי שואה מצלמים סיפור.

טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה ולזכר קורבנות הקהילה הגאה
יום רביעי, 1 במאי, 19:30, המרכז הגאה, בסמוך לאנדרטה בגן מאיר
קטעי קריאה, משחק ושירה אלטרנטיביים בהנחיית "האנסמבל הגאה" ובהשתתפות המקהלה הגאה.

השירים יעידו- "בכתב הדם והעופרת הוא נכתב"
יום רביעי, 1 במאי, 19:30, אולם צוותא, תל אביב
תיאטרון יידישפיל בשיתוף עם צוותא מפיקים עצרת מוסיקלית המבוססת על השירים הידועים מהעת ההיא המספרים את סיפור השואה והגבורה.
בהשתתפות שחקני תאטרון היידישפיל, כתיבה ועריכה: היוצר והחוקר קובי לוריא.
נושא דברים: תת אלוף (בדימוס) שר וח"כ לשעבר, אביגדור קהלני.
העצרת תתנהל ביידיש בליווי כתוביות בעברית, קריאת יזכור, הדלקת נרות לזכר קורבנות השואה
הכניסה חופשית, מותנה בהרשמה מראש בטל' 03-5254660

״זכור"- ערב יום השואה במרכז ברודט
מוזיקאים, כותבים, יוצרים ואנשי רוח מציגים את כאב השואה ולקחיה היום
יום רביעי, 1 במאי, 21:00, אודיטוריום צייטלין החדש, צייטלין 22  
בהשתתפות
המוזיקאי שלמה גרוניך חוקר השואה ויו"ר ארגון "עמך" אריה ברנע
האלוף במיל'. יוסי פלד המוזיקאית רז שמואלי השחקנית רוני דותן
המוזיקאי עמיר בניון הרב אבינדב אבוקרט
מספר המקומות מוגבל, פרטים בטלפון 03-6954522

"מי יכתוב את ההיסטוריה שלנו"- הקרנת סרט
יום חמישי, 2 במאי, 18:00, בית התפוצות, קמפוס אוניברסיטת תל אביב, שער 2, רח' קלאוזנר, רמת אביב
סרט ראשון אודות סיפורו של מפעל תיעוד יחיד במינו, שנעשה באופן מחתרתי בגטו ורשה על ידי חוקרים ועדים, תחת הנהגתו שלההיסטוריון עמנואל רינגלבלום, אשר החליטו להיאבק בנאצים בדרכם הם.
בתום ההקרנה יתקיים דיון בהשתתפות פרו' פדינה פורת
הרשמה בטלפון 03-7457880, פרטים באתר www.bh.org.il

משט סירות עץ לזכר הנספים
יום רביעי, 1 במאי, 18:30, אמפי וואהל, גני יהושע
אירוע יום השואה בהובלה של מרכז ספורט ארנון עם תנועות הנוער בסיומו  ישיטו סירות עץ קטנות עם נרות באגם, בכל סירה יוזכרו שמות המחנות וגטאות והקדשה אישית לנספים בשואה.
הרשמה מראש בטלפון 053-2482212, בדוא"ל zimet_z@mail.tel-aviv.gov.il

זיכרון בסלון בבניין העירייה
יום רביעי, 1 במאי, 19:15, בניין העירייה, רח' אבן גבירול 69
כבכל שנה "דיגיתל" יארח במסגרת זיכרון בסלון- מספר סלונים בבניין העירייה, עם נותני עדות ודור שני אשר ישתפו את התושבים בסיפוריהם. השנה נוספו עוד מספר סלונים לאור הביקוש משנה שעברה.
פרטים נוספים והרשמה באתר העירייה

סינמטק על גג העירייה- הקרנת סרטי שואה ישראליים
ימים שלישי רביעי,  30.4 -1.5, 20:00, גג בניין העירייה, אבן גבירול 69
"דיגיתל" יקיימו שתי הקרנות של סרטי שואה ישראליים כחלק מפרויקט סינמטק על גג העירייה.
יום שלישי- "הסודות של איידה", כולל שיחה עם הבמאי אלון שוורץ
יום רביעי-  "ילדי הצללים" כולל שיחה עם הבמאית נועה אהרוני
פרטים נוספים והרשמה באתר העירייה

ברחבי העיר יתקיימו טקסים ואירועי זיכרון בסלון במרכזים הקהילתיים-
פרטים באתר העירייה https://bit.ly/2ohuVgl