יום רביעי, 14 ביוני 2017

השבוע יזמה חברת יחסי הציבור לוטן תדמיות אירוע חשיפה לחברת הקייטרינג הדרוזי אום ח'ליפה .בדאליית אל כרמל .אום ח'ליפה הוא קייטרינג בוטיק משפחתי המבשל מגוון מאכלים דרוזיים אותנטיים מאת: שרית יוכפז

התמונה של ‏‎Sarit Yochpaz‎‏.

פיתה עם לבנה? הצחקתם אותנו...
הייתה לי חוויה קסומה הצטרפתי לסיור ואירוע מיוחד וטעים.
השבוע יזמה חברת יחסי הציבור לוטן תדמיות אירוע חשיפה לחברת הקייטרינג הדרוזי אום ח'ליפה בדאליית אל כרמל. החברה המשפחתית הנחשבת לאייקון תרבותי בעדה הדרוזית, וכדוגמה מרגשת לדו קיום, היא חוויה דרוזית אותנטית של טעמים, ריחות ומרקמים הפועלים על כל החושים, עליה מנצחת אם המשפחה והלב הפועם של החברה – אום ח'ליפה (נזימה), אשר מתכוניה הייחודיים נלמדים ומאומצים על ידי מיטב השפים המובילים.

עצמו את עיניכם ודמיינו את ניחוחות הבשר על האש, את טעמי הממולאים, גבינות העזים, את מאפי הבצק הפריכים, ואת הקינוחים המתוקים, המשתלבים נפלא עם תה צמחים או כוס קפה שחור, חזק ומריר.
בזכות אום ח'ליפה כבר לא צריך לדמיין...

אום ח'ליפה הוא קייטרינג בוטיק משפחתי המבשל מגוון מאכלים דרוזיים אותנטיים וייחודיים, המשלבים את חומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר בתוך מגוון מנות צבעוניות וססגוניות, הממלאות את הבטן, מחממות את הלב ומעלות חיוך על הפנים. בשנים האחרונות, לאחר שהפך הקייטרינג המשפחתי לאחד מהאייקונים התרבותיים של העדה הדרוזית, לאחד מסמליה של דאליית אל כרמל, ובעיקר כדוגמה מרגשת לדו קיום יהודי-ערבי,  פוקדים את דלתותיו ללא הפסק השפים המובילים, הסלבריטאים, האח"מים והבכירים מכל קצות החברה והקשת הפוליטית –
אהרון ידלין (שר החינוך לשעבר), חיים גורי (שחגג
במקום יומולדת 90), משה קראדי (מפכ"ל המשטרה לשעבר שהגיע עם כל צמרת המשטרה), ח"כ מירב מיכאלי, אברהם בורג, בר רפאלי, ועוד רבים וטובים השומרים למקום אמונים לאורך שנים. כשהשף מאיר אדוני התארח במקום וטעם את עלי הגפן המיתולוגים, הוא ביקש מיד לשלבם במסעדות שלו תחת הכותרת 'עלי הגפן של אום ח'ליפה', וכשגיל חובב בא לבקר, זה מה שהיה לו לספר: "היה יותר מנפלא. היה מרומם נפש. היה בישול כמו שבישול צריך להיות, ומפגש כמו שמפגש צריך להיות: עם אנשים טובים, יפים מבחוץ ומבפנים, נעימים, מכניסי אורחים, כאלה שאתה נושא עיניים אליהם ולומד מהם. וכשאני אומר “לומד” אני לא מתכוון רק למתכונים, כמובן. אתה לומד איך צריך להיות. איך צריך לחנך. אין צריך להתנהג... הם מגיעים לכל מקום ומבשלים דברים נפלאים בתכלית. זכרו: זה ממש, אבל ממש לא מולקולרי. זה 100% דרוזי. וזה כדאי, כדאי, כדאי".      
התמונה של ‏‎Sarit Yochpaz‎‏.

היופי והקסם מצויים בכל אחת ממנות הבית של אום ח'ליפה המוגשות בלבביות ובאדיבות, כיאה לתרבות האירוח הדרוזית הייחודית. אום ח'ליפה היא חוויה דרוזית אותנטית של טעמים, ריחות ומרקמים הפועלים על כל החושים, ומשתלבים בהרמוניה נפלאה בכל טעימה וטעימה. עושר קולינרי באווירה מסורתית וביתית, עם טעם של עוד. כל המנות מוכנות בעבודת יד קפדנית, בתשומת לב מרבית ומבושלות במטבח ביתי, כאשר על הכול מנצחת אם






המשפחה והלב הפועם של העסק – אום ח'ליפה (נזימה), אשר שמם של מתכוניה הייחודיים יצא למרחוק הרבה מעבר לגבולות דאליית אל כרמל.  שירותי הקייטרינג של משפחת אום חליפה מספקים מגוון אפשרויות כמעט אינסופי, לאירוח מדויק ומלא קסם, הכולל שפע ועושר של טעמים וריחות, המתמזגים בתוך שלל המנות הייחודיות. אום ח'ליפה מספקת חוויה קולינרית עשירה, יחד עם תפעול מלא של האירוע מבחינת שולחנות, ישיבה, כלים והגשה. באום ח'ליפה, אינטימיות משפחתית היא שם המשחק, וכך הסעודות מותאמות לצרכי הלקוח בכל פרט ופרט, ליצירת אווירה חמימה, ביתית, ומותאמת אישית.

קצת על האוכל הדרוזי
עבור הישראלי הממוצע האוכל הדרוזי מתמצה בפיתה עם לבנה בטאבון, או במקרה הטוב בפלטת סלטים, חומוס, לבנה ושיפודים. אך למעשה המטבח הדרוזי, אחד המטבחים העשירים והאיכותיים בעולם, מציע הרבה מעבר. לאוכל הדרוזי המסורתי תפקיד מרכזי כסמל תרבותי ייחודי, המשקף את ערכי החברה הדרוזית: נדיבות, שכנות טובה והכנסת אורחים. האוכל הדרוזי מבוסס על 'אימא אדמה' וכולל ירקות טריים, בשר טרי, עדשים מזינים ושלל חומרי גלם אחרים, המגיעים לרמת דיוק ולעושר של טעמים בזכות ההקפדה על חומרי הגלם, התיבול הייחודי וצורת ההכנה: חומרי הגלם במטבח הדרוזי הם טריים בלבד ושומרים על רעננות ועסיסיות. התיבול הדרוזי עושה שימוש בתבלינים מסורתיים, כמו גם בעשבי תבלין רעננים, ומשיג את הארומה והטעם הייחודיים באמצעות שילוב מדויק בין מגוון סוגי התבלינים. אוכל דרוזי הוא חגיגה של טעמים וריחות, וסוד הקסם טמון בשילובים שבין חומרי הגלם, להשגת טקסטורות, ניחוחות וטעמים מיוחדים. האוכל הדרוזי ידוע בטעמים העזים והעדינים גם יחד, וכן באופן האירוח המסורתי, האדיב והמלא האהבה. המטבח הדרוזי ידוע במנות הבשרים הנימוחות והערבות לחיך, המביאות את מאכלי בשר הכבש והטלה לרמת אמנות של ממש ברמת הביצוע וההגשה. הידע והמיומנות הדרושים בטיפול בבשר על גווניו ניכרים היטב, ונשענים על טכניקת בישול מדויקת ואיכותית, המועברת מאם לבת מזה דורות.

המתכונים הייחודיים של נזימה (אום ח'ליפה) ששמם יצא למרחוק הרבה מעבר לגבולות דאליית אל כרמל, כוללים בין השאר:

פיתות על הסאג’ - פיתות דקות, פריכות וטעימות עם גבינת לבנה אסלית, במרקם עדין וקטיפתי שהכינה אום ח’ליפה מחלב עזים, בשילוב זעתר ושמן זית כתית טהור
חומוס אבו ח’ליפה - חומוס דרוזי עשיר בטעמים, עשוי בעבודת יד, הנטחן לקראת האירוע ומתובל בשמן זית, שום, פטרוזיליה שנקטפה מגינתה של אום ח’ליפה ומיץ לימון שנסחט זה עתה.
פלאפל - כדורי פלאפל כפי שלא טעמתם מעולם, ממחברת המתכונים הסודית של אום ח’ליפה...
חמוצים ביתיים - בטעמים עשירים כפי שרק אום ח’ליפה יודעת להכין...
מגוון ממולאים - עלי גפן, כרוב, קישואים, פלפלים וחצילים טריים ועסיסיים. ניתן להזמין ממולאים על טהרת הצמחונות, או במילוי בשרי עם בשר טחון ואורז.
מנסף אורז - אורז רך וספוג בטעמים, בהכנה מסורתית עם פלפלים, גזר, אפונה ועגבניות, צנוברים או אטריות.
פרגיות ממולאות - פרגיות עוף טריות ורכות, ממולאות באורז, הנתפרות בעבודת יד בחוט ומחט, ומתבשלות בתנור ביתי.



-          ניתן לבצע הזמנה של אוכל כשר ( תעודת כשרות)
-          מוזמנים לבקר בדוכן של אום חליפה בתחנה המרכזית החדשה תל אביב, קומה 4


לפרטים נוספים והזמנות : 054-4839312

בקרו אותנו באתר : http://www.ummkhalifa.co.il/

או בפייסבוק : http://bit.ly/2sdj2IX



  טיילנו  בדילאת אל כרמל  בשוק במדרחוב המיוחד ובמוחרקה.-חוויה פגשנו צליינים.

מומלץ בחום . טעים   טרי.  אותנטי  של טעמים, ריחות ומרקמים הפועלים על כל החושים, 

התמונה של ‏‎Sarit Yochpaz‎‏.
בדאלית אל כרמל

מאת: שרית יוכפז כתבת ועורכת ראשית.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה