יום שלישי, 3 בספטמבר 2019

לקראת חגיגות ה-40 לתיאטרון בית ליסין חנוכת הבית החדש של תיאטרון בית ליסין . מאת: שרית יוכפז


  
צילום אביב חופי

מבנה חדש בשטח של כ-7000 מ"ר הכולל 2 אולמות חדשים: אולם עליון עם 830 מושבים ואולם תחתון עם 380 מושבים
במשכן 9 מעליות ומעלונים חדשים, כך שכל חלקי המבנה נגישים והותקנו מערכות סאונד, תאורה ומתקני במה חדשניים העומדים בסטנדרט התיאטרון המתקדם ביותר


תיאטרון בית ליסין, עיריית תל אביב-יפו והמשכן לאמנויות הבמה חנכו הבוקר (ג') את משכנו החדש והקבוע של התיאטרון בליבה הפועם של תל אביב-יפו, ברחוב דיזינגוף פינת רחוב פרישמן.
את האירוע הנחתה השחקנית רבקה מיכאלי שהזמינה את רון חולדאי ראש עיריית תל אביב-יפו ואת ציפי פינס מנכ"לית תיאטרון בית ליסין לנאום ולברך. לאחר מכן עלתה השחקנית יונה
אליאן מותיקות שחקניות תיאטרון בית ליסין. בין השחקנים והיוצרים שנכחו: אבי קושניר, יניב ביטון, טלי אורן, יורם טולדנו, נעמי לבוב, גילת אנקורי, גדי יגיל, תיקי דיין, ענת וקסמן, מרב פלדמן,
אילן דר, אגם רודברג, אפרת בוימוולד, לימור גולדשטיין, מגי אזרזר, משי קליינשטיין, רמי הויברגר וגם הבמאים: אילן רונן, הלל מיטלפונקט, חנן שניר, עידו רוזנברג ועוד.





המבנה החדש של תיאטרון בית ליסין נפרס על שטח של כ-7000 מ"ר וכולל 2 אולמות חדשים: אולם עליון גדול ומזמין עם 830 מושבים ואולם תחתון קטן ואינטימי עם 380 מושבים. האולמות מבטיחים חווית צפייה יוצאת מן הכלל בזכות מתקני הבמה החדשניים העומדים בסטנדרט התיאטרון המתקדם ביותר ומערכות הסאונד והתאורה המעולות שהותקנו בהם. כמו כן, בשני האולמות שורות מושבים נוחים ומרווחים המדורגים כך, שהנראות מכל פינה תהיה אופטימלית. במשכן 9 מעליות ומעלונים חדשים, כך שכל חלקי המבנה נגישים.

כניסתו של בית ליסין לביתו הישן- חדש מהווה נדבך נוסף של עיריית תל אביב-יפו במימוש חזונו של ראש העירייה רון חולדאי בתחום התרבות והאמנות, ומצטרף למהלך שיפוץ מוסדות התרבות בעיר בביצוע המשכן לאמנויות הבמה ברשותו של עו"ד יוחנן דן.

כידוע עיריית תל-אביב-יפו מתייחסת לתרבות על כל סוגיה באופן רציני, עקבי ותוך השקעה משמעותית של 6% מהתקציב העירוני מידי שנה. העירייה שואפת לביסוס "תרבות דמוקרטית" מגוונת בתוכן ונגישה לכולם, בכל מקום; ליצירת תשתית איכותית ומתקדמת של מוסדות להצגת ויצירת תרבות; להפניית משאבים למגוון רחב של יוצרים ואמנים עצמאיים לצד תמיכה בפסטיבלי אמנות; לשמירה על חופש ביטוי אמנותי גמור המבטיח תמיכה בעשייה התרבותית מבלי להתערב בתוכנה; לחינוך לתרבות והשקעה בדור העתיד של צרכני התרבות; וכמובן - לשימור מעמדה של העיר בתור מרכז תרבות ויצירה ישראלי ובין- לאומי מוביל, פלורליסטי וחדשני.

בשנת 2014 החל התיאטרון בתוכנית שיפוצים נרחבת, וכעת הופך למרכז תרבות חדיש בלב רחוב דיזנגוף. במסגרת השיפוץ עבר האולם הקלאסי עיצוב ובניה מחדש, ובנוסף הוקם לצדו אולם אינטימי, במקומו של קולנוע הוד הוותיק. האולם הקלאסי, שהוקם לפני כ-50 שנה, ידוע באקוסטיקה מצוינת ובמבנהו הייחודי שנשמרו בשיפוץ על מנת להעצים את חוויית הצפייה ואת הקשר שבין הצופה לשחקנים. האולם האינטימי מיועד להעלאת הצגות מודרניות וקלאסיות, המתאימות לחלל קטן יותר. לשיפוץ מתווספים הבמה וחדרי האמנים, וכך גם מתקני הבמה ומערכות ההגברה והתאורה, כדי לאפשר העלאת הצגות ברמה המקצועית והגבוהה ביותר. במשכן התיאטרון, על שתי בימותיו, תעמוד לרשות היוצרים מיטב הטכנולוגיה הבימתית העכשווית הקיימת בעולם. זו תאפשר לפתח גם פלטפורמות אמנותיות-טכנולוגיות חדישות, בשילוב מיזמים דיגיטליים וסטרימינג.

כמו כן, כחלק מהעיצוב המיוחד של המבנה "נפתחו" החזיתות באמצעות קירות זכוכית ואלמנטי הצללה, כך שנוצר קשר בין התיאטרון לרחוב. באכסדרה הראשית נפתח "חלל כפול" בתקרה ליצירת מרחב שהייה נעים ומזמין. המעבר בין המפלסים באמצעות רמפות מאפשר זרימה בין מבואות וחללי התאטרון והופך את הקהל עצמו לשחקנים ובחירת החומרים והגוונים המונוכרומטיים מהווים רקע לעשיה של התיאטרון ואינם מתחרים בו.

במקביל, שופץ פסאז' הוד המיתולוגי, שבמרכזו שוכן התיאטרון. כמו כן, הרחובות המקיפים את המבנה (דיזינגוף, פרישמן, פרוג) נחפרו. הוצאו והוחלפו תשתיות המים, הביוב, החשמל, התיעול, התאורה, הרמזורים וכיוצא באלו. כמו כן, חודשו המדרכות והכבישים.

בניין התיאטרון בבעלות עיריית תל אביב- יפו ומנוהל באמצעות התאגיד העירוני המשכן לאמנויות הבמה באופן המאפשר לתאטרון לעסוק ביצירה. עלות השיפוץ כ-150 מילון ₪ במימון העירייה ובסיוע ממשלתי. אדריכלי התיאטרון הם "פרטים אדריכלים – טלי טרון ורובי שבת".

חנוכת משכן התיאטרון החדש מהווה "תעודת בגרות" לתיאטרון בשל שהוכיח את עצמו, אך נשאר צעיר ברוחו ומהפכני בתפיסותיו. הריסת האולם הישן והקמת קומפלקס תרבות חדשני במרכז העיר מהווים הוכחה ברורה לאמון שעיריית תל אביב-יפו מביעה לחזונה של מנהלת התיאטרון, ציפי פינס. המשכן החדש יחל את פעילותו באופן רשמי ב-10 בספטמבר ובין המחזות שיוצגו בו ומהם יוכל הקהל ליהנות ניתן למצוא את: "שבעה", "משפחה חמה", "השקר", "אוסלו", "היורשת", "עבדאללה שוורץ", "משרתם של שני אדונים", "דברים שאני יודעת" ועוד.

לבאי התיאטרון מספר אפשרויות לחנייה באזור ביניהם: חניון בית ליסין (חניון הכיכר) ברח' לוריא 8- מחיר מיוחד למנויי בית ליסין 28 ₪ בלבד (החל מהשעה 16:00 עד 7:00 בבוקר למחרת), חניון מגדל פרישמן ברח' פרישמן 46, חניון דיזנגוף סנטר ברח' דיזנגוף 50.
לרשות אורחי התיאטרון זמינה מערכת דיגיטלית חדשה. כעת לאחר הזמנת הכרטיסים ניתן להדפיסם בבית או בעמדות הכרטוס החדשות בכניסה לאולם, או לחילופין להציג את הכרטיסים בטלפון הנייד בכניסה לאולם. במידה ולא, הכרטיסים יחכו בקופת התיאטרון.

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "במשך שנות פעילותו עבר תיאטרון בית ליסין מספר משכנים, וכעת הגיעה השעה לצקת משמעות קבע למילה "בית". בית התאטרון הממוקם בפינת הרחובות דיזינגוף-פרישמן-פרוג עובר שיפוץ מן היסוד, ועם סיומו יזכה מוסד התרבות המכובד במעון ראוי ומכובד. בביתו הישן-חדש יוכל צוות התאטרון להפיק את המיטב ולספק לכולנו את העונג וההנאה שצפונים בתאטרון איכותי, מקורי ופורץ דרך. המעבר לבניין המשופץ יאפשר לרבים להיות שותפים להצלחתו של התאטרון, ובדרך זו - גם לעיצוב פניה של התרבות בישראל. אחרי הכל, כמאמר שייקספיר - "אנחנו החומר שממנו עשויים החלומות".

ציפי פינס, מנכ"לית תיאטרון בית ליסין: "לתיאטרון בית ליסין יש מעתה בית שהולם את הישגיו ואת היקף פעילותו כתיאטרון גדול ומצליח בארץ. כמנהלת תיאטרון אני מאמינה בקסם המתגלה בבת אחת על הבמה ומחלחל אל האולם, ומפגש זה חשוב לעיצוב השיח התרבותי בחברה שלנו.  מדינה זקוקה לתיאטרון המעצב את התודעה ואת הזיכרון הקולקטיבי של תושביה. אני מתחייבת להמשיך ולהציג עבורכם את התיאטרון המרתק, התוסס והרלוונטי ביותר, גם בבית החדש, ולחוות איתנו עוד אירועים מסעירים ומרוממי נפש של תיאטרון ישראלי משובח. לקראת ראש השנה אני מאחלת לכולנו שנה טובה ומוצלחת, שנת תיאטרון בלתי נשכחת, ועוד שנים רבות שכאלה במשכן החדש של תיאטרון בית ליסין."


מצ"ב לינק לסרטון השיפוץ https://vimeo.com/357365945 באדיבות המשכן לאמנויות הבמה, קרדיט: ברק ברינקר
מצ"ב תמונות המבנה- קרדיט: גיא יחיאלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה