Translate

יום שני, 24 ביוני 2024

אנשי עסקים, בכירי המשק ואספני אמנות הגיעו אתמול בערב לקניון עופר רמת אביב, לרגל פתיחת התערוכה "לב פועם",כל ההכנסות הן לטובת עמותת וראייטי ישראל. מאת : שרית יוכפז

 

 ליאורה עופר, אודי אנג'ל, סמדר בבר צדיק, חיים וקובי סקאל ועוד - נפגשו בפיחת תערוכת 'לב פועם' - שכל ההכנסות קודש לעמותת וראייטי ישראל

מארחים את תערוכת "לב פועם"

יצירות של אמנים תושבי העוטף, שורדי מסיבת הנובה,

מפונים מהצפון, חיילים ומילואים שנפגעו במלחמה

  

כל ההכנסות מהתערוכה- קודש לעמותת וראייטי ישראל


צילום: אסף לב
 

אנשי עסקים, בכירי המשק ואספני אמנות הגיעו אתמול בערב (יום ראשון ה – 23.6) לקניון עופר רמת אביב, לרגל פתיחת התערוכה "לב פועם", שנוצרה ע"י ARTRAISING -  מיזם חברתי לגיוס תרומות עבור עמותת וראייטי. היצירות שמוצגות בתערוכה עומדות למכירה, כאשר כל ההכנסות ממכירת היצירות יועברו לאמנים ועמותת וראייטי הפועלת למען ילדים עם צרכים מיוחדים בישראל.

 

תערוכת "לב פועם" הינה  תערוכה חדשה, המאגדת בתוכה יצירות של אמנים ישראלים, בטכניקות מגוונות, כאשר מאחורי כל אחת מהן נמצא סיפור עוצמתי ומרגש עם תקווה ואופטימיות. בין היצירות המוצגות בתערוכה ניתן למצוא יצירות שנוצרו על ידי אמנים תושבי העוטף והצפון, שורדי מסיבת הנובה, וכן על ידי חיילים ואנשי מילואים אשר נפגעו במלחמת חרבות ברזל.   

 

את האירוע פתח דוד בן משה מנכ"ל קניון עופר רמת אביב שאמר: "זוהי תערוכה שאוצרת בתוכה יצירות שהן ביטוי מוחשי להיסטוריה שנכתבת בימים אלו ותישאר כעדות לדורי דורות. בין האומנים  והמציגים  חיילי מילואים, תושבי העוטף, תושבי הצפון, ניצולי הנובה ואמנים בינלאומים המשקפים את כלל הפסיפס של ארצנו".

 

הגיעו לתמוך בוראייטי:

ליאורה עופר יו"ר מליסרון , אודי אנג'ל נשיא וראייטי, סמדר בבר צדיק,  רונה אנג'ל - מנכ"לית עופר השקעות, שלומית אלעד – מנכ"ל וראייטי, הטניסאי אנדי רם, אנשי העסקים קובי וחיים סקאל,  מיכל סלונים, אריה רפפורט – יו"ר ועדת הכספים בעמותת וראייטי, יוני ארליך

בין  האמנים המשתתפים בתערוכה שהגיעו: 

קארין אנג׳ל עם בעלה אורי, דרורית אמיתי-דרור,  גבי זלצמן,  בלה חבצקיו,  אתל טור,  איציק מבורך,  אליסף מימון,  שיר נברו שץ,  לי נרובאי לנגר,  נדב סדקה,  אופיר סופר,  עוזי עמרני,  קרן פרגו,  שלי צאייג,  עינב צייכנר,  שרון קיפניס חייט,  הילה קרוגמן כדי,  דוריה קנצופולסקי,  עופרי ריינר, שוש שגב אופק ושירלי שור.

יום ראשון, 16 ביוני 2024

סרטי יונייטד קינג מציגים את הסרט : הילה. מומלץ. מאת שרית יוכפז

 


סרטי יונייטד קינג מציגים:

הילה

סרטה החדש של מיכל בת-אדם

ג׳ייד דייכס ויקס I יעקב זדה דניאל

 פיני טבגר I אלי גורנשטיין I יגאל שדה I איילה פלג

בבתי הקולנוע בישראל החל מ- 20 ביוני 202


תמונות-יונייטד קינג 
 

סיפור מרגש על נשיות ואימהות. מיכל בת-אדם משרטטת דרמת התבגרות נשית שבמרכזה הקשר המורכב בין אם לבת, על רקע מערכות יחסים רוויות יצרים, כאבי פרידה, ורצון עז ליצור מציאות חדשה של משפחה, קבלה ואהבה ללא תנאי

 

 

הילה (ג׳ייד דייכס ויקס), אמה החד-הורית של נעמי (איילה פלג) בת ה-7, מגלה ששאול (יעקב זדה-דניאל), אבי בתה, חזר לארץ עם משפחתו, אחרי שחיו בחו״ל במשך 7 השנים האחרונות.

 

שאול לא יודע שהוא אבא של נעמי. הילה מנסה בכל דרך אפשרית לדבר איתו, אבל הוא מתחמק ממנה. נעמי רוצה להבין למה דווקא לה אין אבא. אבל הילה שומרת ממנה את הסוד.

 

מצבה הנפשי של הילה הולך ומתדרדר והיא לא שמה לב שהיא מזניחה את נעמי שבינתיים מתיידדת עם מיכאל (פיני טבגר), השומר בבית הספר, שמחזר אחרי אימה. כשליבה של הילה סוף סוף נפתח אל הגבר האחר, היא נתקפת חרדה שמא תאבד את שאול לתמיד.

 

 הסרט סוחף את הצופים למסע רגשי של אישה הנקרעת בין האובססיה שלה לאביה של בתה, שאינו מודע לקיומה, לבין ניסיונה הנואש לשמור על יציבות בחייה ולנסות ללמוד אפשרות אחרת של אהבה.

 

אורך: 105 דקות

בימוי: מיכל בת - אדם

שחקנים: ג׳ייד דייכס ויקס, יעקב זדה דניאל, פיני טבגר, אלי גורנשטיין, יגאל שדה, איילה פלג

הגבלת גיל: הותר לכל

 

דבר הבמאית מיכל בת-אדם

 

בסיפור הזה אני שתיים. אני הילה ואני נעמי. בסרטים אחרים שלי (״על חבל דק״, ״איה אוטוביוגרפיה דמיונית״) הייתי הילדה. גם בבגרותי כשכבר הייתי אמא וביימתי סרטים, הייתי הילדה. כשכתבתי את התסריט הזה, הילה, חשבתי שזה סרט על אנשים שאני לא מכירה. אנשים שאני ממציאה. ולרגעים אפילו היה לי חשש שאולי אני מזייפת בגלל שזה לגמרי פרי הדמיון ולא בא ממני. אבל תוך כדי העריכה, לא מיד בהתחלה, לקראת סוף העריכה הבנתי ששוב אני מספרת על אמא שלי ועלי אלא שהפעם אני לא רק הילדה, הפעם אני גם האמא. הבור הזה שהילה הולכת סביבו ולא יכולה למלא אותו (כמו שאומרת האישה בסרט הדוקומנטרי שהילה עושה ״הבנתי שאף אחד לא יוכל למלא את הבור הזה, לא ילד, לא אהוב, לא בעל...״) הבור הזה הוא הבור שלי שאני מנסה למלא אותו בעשייה שלי אבל הוא לא מתמלא. הוא חלק ממני. לפעמים אני חושבת שבלעדיו לא אהיה אני. להילה אין זמן להסתכל אל תוך הבור. היא רדופה באובססיה שלה לשאול ומאבדת שליטה ומי שמשלם את המחיר זאת נעמי. התשוקה לשאול, שנראית כאילו זו אהבה טוטאלית ואמיתית מונעת מהילה לראות אהבה אחרת, אהבתו של מיכאל השומר בבית הספר, שאולי אין בה סערה גדולה אבל יש בה בסיס ליחסי אהבה אמיתיים. אבל יש בזה גם משהו מפחיד. יש פחד להינטש, גם את זה אני מכירה, ומי שחווה בילדותו נטישה לא רוצה לחזור עליה ומעדיף לרדוף אחרי הבלתי מושג ולא להיות מאוים בנטישה. נעמי רוצה אבא והיא מזהה במיכאל פוטנציאל מתאים. היא מנהלת אתו יחסי ידידות בתקווה שיום אחד יקרה משהו בינו לבין אמה. למרות שהילה לא שמה לב לנעמי ונוהגת לעיתים באופן ממש חסר אחריות, נעמי מקבלת את אמא שלה כמו שהיא ודואגת לה ושומרת עליה ואוהבת אותה ללא תנאי.


 מומלץ בחום      הייתי בסרט  מרגש-לכו לראות.