Translate

יום שלישי, 29 באוקטובר 2019

הוענקו פרסי סוקולוב ודוש לשנת 2019: מאת: שרית יוכפז

                                           

 הוענקו פרסי סוקולוב ודוש לשנת 2019:
ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי: "בעידן הפייק-ניוז, העיתונות שלנו חייבת להיות מגדלור של היצמדות לאמת העובדתית ולטובת הציבור- ולא לאינטרסים של פוליטיקאים ובעלי הון או לחנופה למוקדי הכח."

 נערך טקס הענקת פרסי עיריית תל אביב-יפו במעמד רון חולדאי ראש עיריית תל אביב-יפו וגיורא יהלום מנהל אגף התרבות, ובהשתתפות חבר השופטים, כלות וחתני הפרס.
פרס סוקולוב לתקשורת האלקטרונית יוענק השנה לרינו צרור ויעל דן.
פרס סוקולוב לעיתונות כתובה יוענק השנה  לרוני לינדר וליוסי ורטר.
פרס דוש לקריקטורה יוענק השנה לאסף חנוכה.

מדברי רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "הנה עומדת פרשה גדולה לפתחנו, ואנו מצויים ערב הכרעת היועץ המשפטי לממשלה בנוגע לשאלה אם הטיה של סיקור עיתונאי בתמורה לטובות הנאה מצד השלטון באמצעות חקיקה, הגבלת מתחרים או הטבות רגולטוריות בסכומי עתק היא שוחד. האחריות איננה רק על כתפיו של היועץ המשפטי לממשלה. הסיפור הזה מדגיש כי דווקא בימים אלה ישנה חשיבות עליונה לסיקור עיתונאי מקצועי ונטול פניות, המשקף לציבור את המתרחש כאן. בעידן הפייק-ניוז, העיתונות שלנו חייבת להיות מגדלור של היצמדות לאמת העובדתית ולטובת הציבור- ולא לאינטרסים של פוליטיקאים ובעלי הון או לחנופה למוקדי הכח.
בכך חשיבותו של הפרס שאנו מעניקים הערב. הפרס הזה, משקף את הערכים האלה, שאנחנו שואפים לראות בגופי התקשורת שלנו. הוא חוגג את המצוינות של אותן עיתונאיות ושל אותם עיתונאים, שפועלים ללא מורא והוכיחו נאמנות ללא פשרות לאתיקה המקצועית ולחופש העיתונות. 
אלה הם גם ערכיה של העיר תל אביב-יפו, המעניקה את פרס סוקולוב מאז 1956, ואת פרס דוש מאז 2002. כעיר המקדשת את חופש הביטוי והדעה, את חירות היצירה והמחשבה ואת הפלורליזם החברתי והתרבותי של כל הקבוצות בחברה הישראלית - אנחנו גאים להוביל את הפרס החשוב בישראל בתחום התקשורת. במובן זה - האירוע הערב הוא חגיגה - חגיגה לדמוקרטיה." 
(הנאום המלא מצ"ב)

פרס סוקולוב לתקשורת האלקטרונית:
חברי ועדת השופטים: (יו"ר) פרופסור רפי מן, אלונה בר און, ליסה פרץ, סימה קדמון ורן רזניק, החליטו להעניק את פרס סוקולוב לעיתונות אלקטרונית לשנת 2019 לרינו צרור וליעל דן.

רינו צרור- עיתונאי לוחמני המציב בעקביות מזה עשרות שנים בחזית העשייה סדר יום חברתי, תוך התמקדות ומתן תשומת לב מיוחדת לפריפריה החברתית, הפוליטית והגיאוגרפית. סדר יום זה בא לידי ביטוי בתכניתו היומית בגלי צה"ל, בסדרות הטלוויזיה הדוקומנטריות ששודרו בערוצי הטלוויזיה השונים ובסרטי תעודה. פרס זה מוענק לו על סיקור עקבי ומעמיק של נושאים אשר לא זכו קודם לזרקור תקשורתי. 

יעל דן- עיתונאית גלי צה"ל שתכניתה היומית "עושים צהריים" מובילה סדר יום חברתי ומלא חמלה תוך שימת דגש על המאבק בפגיעות מיניות בעיקר בילדים ובנערות צעירות. במהלך השנים הגישה מגוון תכניות רדיו וטלוויזיה, בהן "תצפית", "יומן תרבות" ו"שטח פרטי". הפרס מוענק לה על היותה נושאת דגל בחשיפת כשלים ומחדלים במערכות הציבוריות ובהעלאת המודעות לטראומות כתוצאה מפגיעה מינית.

פרס סוקולוב לעיתונות כתובה:
חברי ועדת השופטים: רותי יובל (יו"ר), גל גבאי, רביב דרוקר, גלעד טוקטלי וד"ר ציפי ישראלי, החליטו להעניק את פרס סוקולוב לעיתונות הכתובה לשנת 2019 לרוני לינדר וליוסי ורטר.

רוני לינדר- כתבת הבריאות של TheMarker- על סיקור מקצועי, חדשותי, תחקירי ופרשני, של תחום הבריאות בתוך הקשריו הכלכליים והפוליטיים. לינדר הכניסה לעיתונות את תחום כלכלת-הבריאות והרחיבה את התחום, שסוקר עד אז בעיקר מהזווית הרפואית, אל הזווית המערכתית של מדיניות הבריאות והשפעתה על האזרח. בין הנושאים שבטיפולה: מערכת הבריאות על התמריצים והעיוותים שמתקיימים בה, סל הבריאות וסל התרופות והטכנולוגיות ומחיריהן המאמירים בארץ ובעולם, האיזון בין רפואה פרטית וציבורית ואי השוויון בבריאות, מערכי האשפוז הכללי והפסיכיאטרי, מהפיכת סימון המזון והכוחות המנסים לטרפד אותה, המאבק סביב חוק העישון ועוד. במסגרת עבודתה העיתונאית לינדר לא הסתפקה בחשיפות ודיווחים אלא גם יצרה קמפיינים, סיקור אינטנסיבי מכוון של נושאים, בניסיון להוביל שינוי.

יוסי ורטר- פרשן פוליטי בעיתון הארץ- על סיקור מקצועי רב שנים של התחום הפוליטי והפרלמנטארי ועל פרסום סיפורים בלעדיים וחשיפות מאחורי-הקלעים של הסצינה הפוליטית שבה הנסתר עולה בחשיבותו על הגלוי. ורטר נכנס לתחום בראשית שנות התשעים (בעיתון "חדשות") ומאז 1996 הוא משמש כפרשן הפוליטי הבכיר של עיתון "הארץ". למרות שנותיו הרבות בכיסוי המערכת הפוליטית, שמר על גישה ביקורתית כלפי נושאי הסיקור שלו, אופוזיציה וקואליציה כאחת, כשהוא מקפיד לתמוך את ביקורתו בעובדות. ורטר מאופיין בקול ובסגנון כתיבה ייחודיים ההופכים את הפרשנות הפוליטית שלו למרתקת ונגישה, הן עבור ציבור הקוראים והן עבור הפוליטיקאים ומקבלי ההחלטות.

פרס דוש לקריקטורה:
חברי ועדת השופטים : פרופ' ענת קציר (יו"ר), ד"ר מיקי גרדוש, דניאלה גרדוש-סנטו, דניאלה לונדון דקל ונמרוד רשף החליטו להעניק את פרס דוש לקריקטורה, לשנת 2019 ליוצר אסף חנוכה.

אסף חנוכה- מיוצרי הקומיקס המובילים והמקוריים בישראל. עבודותיו נוגעות בהוויה המקומית מתוך זווית ראייה אינטימית ומשפחתית, המקבלת משמעות חברתית-אקטואלית ונעה בין הריאליסטי לסוריאליסטי. יצירתו מצטיינת באיכותה הגרפית ובצבעוניות מחושבת ומתוחכמת המדגישה את המסר הסיפורי.

עיריית תל-אביב-יפו מעניקה את פרס סוקולוב ע"ש נחום סוקולוב, כדי לעודד עיתונאים שהצטיינו בעבודתם העיתונאית והטביעו את חותמם על העיתונות הכתובה והתקשורת האלקטרונית. כמו כן, העירייה מעניקה את פרס דוש לקריקטורה ע"ש קריאל גרדוש ליוצרים מצטיינים אשר תחום עיסוקם המרכזי הוא הקריקטורה הפוליטית והחברתית, ובכלל זה קומיקס וספרות גרפית. הפרס, בסך 18,000 ₪, יוענק לכל אחד מהזוכים בטקס חגיגי שייערך ביום שלישי, 29 באוקטובר 2019, במרכז ענב לתרבות, במעמד ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי ובהשתתפות השופטים והזוכים בפרס השנה.

נימוקי השופטים מופיעים במלואם בחוברת הפרס.

צילום: יעל צור

מאת: שרית יוכפז

טרנד הריצה התיירותית שכבש את בירות אירופה והעיר ניו יורק מגיע גם לתל אביב – תכירו את ה- RUN TOUR-מאת שרית יוכפז



טרנד הריצה התיירותית שכבש את בירות אירופה והעיר ניו יורק
מגיע גם לתל אביב – תכירו את ה- RUN TOUR

במיוחד לקהילת חובבי הריצה כל רחבי העולם, המגיעים לביקור בישראל, שרות חדש מושק בימים אלו. ה run tour-, מפגשי ריצה תיירותיים שקוראים לכל תייר לשלב את אהבתו לריצה עם הטיול בישראל.

ידוע לכל כי רצים אמיתיים אף פעם לא מפסיקים, אפילו כשהם בטיול חו"ל, לכן מה יותר טוב מלגלות יעד חדש דרך הרגליים



תכירו אתRUN TOUR TLV  פרויקט עולמי הפועל כיום בערים גדולות כמו ניו יורק, לונדון, פאריז, ברומא וברצלונה וכעת החל מנובמבר גם בתל אביב ובשנה הבאה בירושלים.
מאחורי היוזמה עומדת חברת מרתון ישראל, המנהלת את קהילת הרצים הגדולה בישראל ומפיקה אירועי קונספט של ריצה בכל רחבי הארץ. עופר פדן מנכ"ל מרתון ישראל שחקר את הפורמט בעולם, החליט ליישמו גם בישראל, תחילה בעיר תל אביב ובהמשך גם בירושלים.
כך נבחרו בקפידה מדריכי הריצה של RUN TOUR   המכירים את העיר כמו את כף היד ואוהבים לחלוק את סודותיה עם הרצים. נקודות ההתחלה של הריצה יתמקמו לאורך טיילת TLV ​​ ומסלול הריצה יוביל את התיירים ברחובות, בזמן שהעיר מתעוררת   על הצד המקצועי מופקד מוי אקסמן.

הקצב יהיה קל ועם זאת גמיש ומותאם לקבוצה במהלך הריצה המדריך יעצור כמה פעמים לאורך הדרך במטרה לשתף עובדות, היסטוריה וסיפורים מקומיים.
בכל יום שני בשעה 6:30 בבוקר מפגשי הריצה יצאו לדרך מטיילת תל אביב, לרחבי העיר ונבקר יחד בכיכר "אתרים', תחנת הרכבת הראשונה, נמל יפו העתיק, מגדל השעון של יפו, תיאטרון "הבימה", שוק הפשפשים, בית דיזנגוף, כיכר רבין ועוד.

החל מה- 4/11  כמדי יום שני בשעה 6:30 למשך שעה וחצי, תצא קבוצה לריצה קלילה עם הפסקות וטעימות, טור ריצה יחד עם התיירים השוהים בת"א לריצה באתרים המיוחדים שלה. זו ריצה חברתית אשר מעבר לסיור המרתק זהו מפגש בלתי אמצעי ו-network מעולה.
באירוע ההשקה ויריית הפתיחה שהתקיימה במלון מטרופוליטן בתל אביב נכחו, נציגי מלונות ת"א והתאחדות בתי המלון של ת"א ביניהם עודד גרופמן מנכל התאחדות המלונות בתל  אביב ושרון גוברין מנכל מלון מטרופוליטן.

לפרטים נוספים ניתן להיכנס לאתר המיזם runtourisrael.com

יום שני, 28 באוקטובר 2019

PHOTO IS:RAEL פסטיבל הצילום הבינלאומי ה-7 עשרות תערוכות | עשרות אמנים מרחבי העולם | מרתון צילום | פרויקטים חברתיים / מאת שרית יוכפז




PHOTO IS:RAEL
פסטיבל הצילום הבינלאומי ה-7
עשרות תערוכות | עשרות אמנים מרחבי העולם | מרתון צילום | פרויקטים חברתיים

אלק סות', מארק אוהרם-לקלף, עברי לידר, תערוכה החושפת את ראשית הצילום הנשי בישראל  ועוד עשרות תערוכות ואמנים מרחבי העולם באירוע הצילום הגדול בישראל
28 בנובמבר – 7 בדצמבר
פתיחה לקהל הרחב: יום חמישי, 28.11, החל מ-17:00
עזריאלי שרונה- כניסה ממתחם שרונה, רחוב רב אלוף דוד אלעזר
חסות ראשית: עזריאלי שרונה


פסטיבל הצילום הבינלאומי, אירוע הצילום הגדול ביותר בישראל, מתקיים השנה זו הפעם השביעית. הפסטיבל הפך זה מכבר למוסד אמנות מוכר וידוע המקבל בשעריו מדי שנה עשרות אלפי מבקרים. מתאריך ה-28 בנובמבר ועד תאריך ה-7 בדצמבר יציג הפסטיבל כ-250 צלמים מרחבי העולם ב- 40 תערוכות בינלאומיות, בשילוב תכני פרפורמנס, וידאו ארט, מוסיקה ועוד.
נושא הפסטיבל השנה הוא פנטזיה.
האמנים המציגים בפסטיבל יחשפו מנעד עשיר של פרשנויות לנושא והדרכים בהן ניתן לייצגו באמנות, החל מגופי עבודות שמאתגרים את הגבולות בין מציאות לדמיון ועד לסיפורים תיעודיים שגם בהם נמצא מימד פנטסטי.

בין האירועים בפסטיבל: מרתון צילום פתוח לקהל הרחב, הרצאות ופאנלים, אירוע לילה בפסטיבל, מופעי מחול ומוזיקה, שיחי גלריה, סיורים מודרכים וכן פעילויות המתאימות לילדים ולכל המשפחה. 
הפסטיבל חוגג השנה חמש שנים של פעילות חברתית המבוססת על מתודת ה-PHOTO VOICE ומיושמת על בסיס האמונה שלכל אדם בקהילה יש את הזכות להשמיע את קולו. המשתתפים בפעילות החברתית מגיעים ממגוון אוכלוסיות וקהילות ברחבי הארץ: נשים ונוער בסיכון, מכורים נקיים, אנשים עם מוגבלויות, קשישים, נוער על הספקטרום האוטיסטי ועוד. המשתתפים מתעדים את המציאות היומיומית שלהם בעצמם, מביאים לידי ביטוי את סיפורם ממקום אישי ואותנטי ובכך יוצרים מסר ישיר אודות היחיד והקהילה - מסר המקדם תהליך של שינוי חברתי ומועבר לציבור הרחב על במת פסטיבל הצילום הבינלאומי.

בין שלל תערוכות הפסטיבל יוצגו:
תערוכת יחיד לצלם האמריקאי אלק סות' (Alec Soth ). אלק סות', אחד הצלמים המובילים בעולם כיום, מגיע לארץ ביוזמה משותפת של PHOTO IS:RAEL ובית ספר לצילום גליץ. סות' יגיע לפתיחת תערוכת יחיד בפסטיבל הצילום הבינלאומי ויהיה אחד הנואמים בכנס הצילום של ישראל.

בתערוכתו הראשונה של סות' בארץ יוצג מבחר צילומים מהפרויקט האיקוני שלו משנת 2004Sleeping by the ,Mississippi אשר היווה את פריצת הדרך לקריירה שלו כצלם.
סות', יליד 1969, חבר סוכנות הצילום מגנום, זכה בפרסים רבים כגון פרס הצילום היוקרתי סנטה פה ומלגת גוגנהיים. הוא הציג מעל ל-50 תערוכות יחיד בגלריות מובילות ומוזיאונים ברחבי העולם, ביניהם מוזיאון הויטני בניו יורק והגלריה הלאומית ז'ה דה פום בפריז. במסגרת הפסטיבל הוא יקיים שיח אמן פתוח לקהל וכן אירוע חתימה על ספריו.

חלוצות הצילום, תערוכה על ראשית הצילום הנשי בישראל, מהווה חלק שני מפרויקט מחקרי ביוזמת PHOTO IS:RAEL בשם ״צילום ישראלי - מדימויים איקוניים ועד צילום עכשווי״ המוקדש כולו לצילום ישראלי. חלקו הנוכחי של המחקר עוסק בצלמות בישראל מסוף המאה ה-19 ועד שנות ה-70 של המאה ה-20, ובהשפעתן על התפתחות החברה הישראלית מבחינה תרבותית, אמנותית וחברתית. התערוכה מהווה שיתוף פעולה אוצרותי  ראשון מסוגו בפסטיבל, בו חברו לצוות הפסטיבל גם האוצר גיא רז והאמנית נועה צדקה. רז יתמקד בסקירה הסטורית מחקרית ובחשיפה של 65 צלמות שפעלו באותן שנים, ולצדו תציג צדקה מבט אינטימי אל עולמן הפנימי של עשר מבין יוצרות אלה.

תערוכת יחיד לזוכה פרס מיתר למצוינות בצילום 2018, מארק אוהרם-לקלף (Marc Ohrem -Leclef). לקלף, צלם אמריקאי יליד גרמניה, יציג פרויקט עליו עבד במשך שלוש שנים שבמהלכן צילם ב-13 מדינות שונות ברחבי הודו. בעבודתו הוא משלב צילומי דיוקנאות ויותר מ-100 ראיונות מוקלטים בשמונה שפות. אוהרם-לקלף חוקר מגוון רחב של יחסים בין גברים בני מעמדות, דתות ואזורים שונים ברחבי הודו. הראיונות המתורגמים מאפשרים לנו לקרוא את הדיוקנאות על הגלוי והנסתר שבהם, ומאפשרים לנו הצצה לתרבות ההומוסוציאלית ההודית על כל מסתוריה. בדימויים ובטקסטים המוצגים רב הנסתר על הנגלה, וזהו גם כוחו של הפרויקט החשוב הזה - המאפשר לנו הצצה ישירה על אינטימיות ואהבה בעולם הגברי בהודו ובכלל.
עברי לידר

Waiting for Albi
עברי לידר יציג גוף עבודות חדש שצילם בחודש האחרון, התקופה בה המתין ללידת בנו בארה"ב. התיעוד מאוד אישי ואינטימי מצד אחד, ומצד שני מהדהד נושאים חברתיים ופוליטיים, החל מחוק הפונדקאות בישראל ועד לאמריקה בתקופת דונלד טראמפ. 

פנטזיה, תערוכת הנושא המרכזית של הפסטיבל, תציג את נבחרי הקול הקורא לשנת 2019. מעל 1,200 אמנים מכל רחבי העולם נענו לקול הקורא בנושא פנטזיה שיצא השנה מטעם הפסטיבל. מתוכם נבחרו  20 אמנים מ-11 מדינות שיציגו דרך צילום, וידאו ועבודות מיצב מגוון פרשנויות למונח פנטזיה. השנה יציגו לראשונה בתערוכה זו גם חברי הועדה האמנותית של הקול הקורא, ביניהם יאיר ברק, נועה צדקה, איילת השחר כהן, אוהד בנית ושגית זלוף נמיר.
תערוכת הפיינליסטים של פרס מיתר למצוינות בצילום - פרס מיתר, פרי שיתוף פעולה בין PHOTO IS:RAEL וקרן משפחת צבי ועפרה מיתר, ניתן זו השנה הרביעית לאמן שגוף עבודותיו מפגין מקוריות ומצוינות בתחום הצילום. תהליך השיפוט התבצע על ידי חבר שופטים הכולל אנשי מקצוע מובילים בתחומם מכל רחבי העולם. בין השופטים - מרתה וייס, אוצרת צילום בכירה במוזיאון ויקטוריה ואלברט, לונדון; מרים קוימן, חוקרת, כותבת ואוצרת במוזיאון הצילום פום (Foam), אמסטרדם; דורון רבינא, אוצר ראשי במוזיאון תל אביב לאמנות; דוד עדיקא, צלם וראש המחלקה לצילום בבצלאל. הזוכה בפרס יוכרז באירוע חגיגי במהלך הפסטיבל ויזכה בפרס בשווי  14,000 דולר הכולל מימון מלא להפקת תערוכת יחיד אשר תוצג בפסטיבל הצילום 2020.
בתערוכה השנה מוצגים 20 גופי עבודות של פיינליסטים שנבחרו בצורה אנונימית על ידי חבר השופטים מתוך כ-600 גופי עבודות שהוגשו מ-47 מדינות. ועדת השיפוט חיפשה מצוינות בתחום הצילום בדגש על איכות, מקוריות ופוטנציאל ליצירת גוף עבודות לתערוכה.

דרכים חדשות, מקבץ תערוכות חברתיות פרי הפעילות החברתית של PHOTO IS:RAEL בשנה האחרונה בקרב כ-650 בני נוער ומבוגרים מכל רחבי ברחבי הארץ. המשתתפים, המגיעים ממגוון קהילות בשולי החברה, מצלמים בעצמם ומשמיעים את קולם במטרה לקדם שינוי ביחסה של החברה הישראלית לקבוצות מוחלשות. 40 התערוכות של תוצרי הפעילות החברתית מאפשרות לקולות שאינם נשמעים בשיח הציבורי לנוע לקדמת הבמה, ומעודדות את המשתתפות והמשתתפים בהן לאמץ עמדה אקטיבית. אוצרת: שירז גרינבאום

50+/50- , בירובידז'אן – מחזון למציאות, תערוכה קבוצתית של צלמי קבוצת JDOCU המתעדת את הסיפור היהודי באחד המקומות הנידחים בעולם - סיביר שבמזרח רוסיה. הצילומים חושפים סיפור אנושי מרתק ורחוק פיזית אך קרוב מאוד ללב ולעין היהודית, 50 מעלות מעל ומתחת לאפס.  

תערוכות יחיד של אמנים בינלאומיים בולטים לינדזי מקקראם, צ'מה סלבנס (בשיתוף שגרירות ספרד בישראל), אלחנדרו צ'אסקילברג (בשיתוף שגרירות ארגנטינה בישראל), תרזה ג'יאניקו (בשיתוף מכון התרבות האיטלקי), מיכאל סולרסקי (בשיתוף המכון הפולני לתרבות) , יאן בריקצ'ינסקי ( בשיתוף Adam Mickiewicz Institute, פולין) , רוברט רוטוד(אוסטריה) ומרים סטנביק (שגרירות נורווגיה). כמו כן, תערוכה קבוצתית המציינת 30 שנים ל"מהפכת הקטיפה"(בתמיכת המרכז הצ'כי)

שיתופי פעולה חדשים
פסטיבל הצילום מארח את המחלקה לצילום- המרכז האקדמי ויצו חיפה בתערוכה בה יוצג מקבץ עבודות וידאו וקולנוע של בוגרי המחלקה בנושא גלות, פזורה ועקירה. ההקרנה תלווה באירוע מיוחד ותתמקד באופן בו מצלמת הסטילס, שהפכה בשנים האחרונות למצלמת קולנוע, מאפשרת את השמעתם של קולות חדשים, רעננים ומרתקים.
תערוכת יחיד של בסמה אבו חוטי, בוגרת נבחרת מבית הספר לאמנות חברה ותרבות במכללת ספיר שסיימה את לימודיה בהצטיינות וזכתה במלגה לתערוכת יחיד מטעם ידידי בית הספר לאמנות. אבו חוטי תציג התפתחות של תערוכת הגמר שלה שהנחה ואצר הצלם שי איגנץ.
פסטיבל הצילום יארח הצצה לשבוע האופנה האלטרנטיבי- אירוע שנתי מטעם קוק שוק, תנועה תרבותית תל אביבית אנרגטית ודינמית הנובעת מן הלילה. באירוע הפתיחה של הפסטיבל תוצג עבודת פרפורמנס מיוחדת בשיתוף צלמי אופנה שתחשוף קצת ממה שמתוכנן להתרחש ב-AFWTLV2020.
חנות פופ אפ בפסטיבל של ספרי צילום ואמנות בשיתוף תולעת ספרים.


אירועים בולטים במהלך הפסטיבל
הצלמת האמריקאית ג'יליאן לאוב ( (Gillian Laub תתארח בפסטיבל בתמיכת שגרירות ארה"ב בישראל ותערוך מספר הרצאות, סדנאות ושיחות אמן. חלק מההרצאות יועברו לקהל מעורב של סטודנטים יהודים וערבים ואילו הרצאות אחרות פתוחות למבקרי הפסטיבל.

o      30.11 - הרצאה של אורח הכבוד של הפסטיבל, אלק סות', בסופה יחתום על ספריו.

o      30.11 -  הכרזת הזוכה בפרס מיתר למצוינות בצילום 2019, במסגרתה תיערך שיחה בין מארק אוהרם-לקלף, זוכה פרס מיתר 2018, ודוד עדיקא, צלם וראש המחלקה לצילום בבצלאל

o      29.11 -  הרצאה מפי מייקל בנסון, מנכ"ל פרס פיקטט ((Pictet. פרס פיקטט הינו אחד הפרסים הבינלאומיים החשובים לצילום העוסק בנושאים חברתיים וסביבתיים.

o      5.12 ערב לזכרו של רוברט פרנק 1924 – 2019  יוצרים ישראלים מובילים מספרים כיצד רוברט פרנק השפיע על יצירתם

o      5.12 אירוע לילה בפסטיבל ובו DJ, פרפורמנס, מופעי מחול והקרנות ענק ברחבי הפסטיבל.

o      29.11 מרתון הצילום הרביעי - חגיגה בהשתתפות מאות צלמים חובבים אשר לוקחים חלק בחוויה קבוצתית המבוססת על אתגרי צילום סודיים בזמן מוגבל. המרתון הוא חלק מרשת בינלאומית של מרתונים אשר מתקיימים בכל רחבי העולם.

הפסטיבל מתקיים ביוזמת PHOTO IS:RAEL, חברה לתועלת הציבור שלא למטרות רווח. החברה הוקמה בשנת 2012 למימוש חזונה ל"חברה טובה יותר בשפת הצילום", לעשייה חברתית וליצירת דיאלוג בין האמנות לקהילות שונות ברחבי הארץ. במהלך שנות פעילותה מציעה החברה פלטפורמות לתצוגה, מחקר והפניית זרקור אל נושאים אמנותיים וחברתיים באמצעות שפת הצילום. בPHOTO IS:RAEL מאמינים כי צילום היא שפה אוניברסלית החוצה תרבויות ומגדרים והיא מובנת לכל. זוהי שפה המאפשרת יצירת גשר בין מרכז לפריפריה ובין הקהילות המוחלשות בחברה לכלל הציבור.
המיקום שיארח את פסטיבל הצילום הבינלאומי השביעי נבחר בקפידה. מגדל עזריאלי שרונה, הבניין הגבוה בישראל בתכנונו של האדריכל משה צור, יאכלס בקומה רחבת ידיים את תערוכות הפסטיבל.
מייסד ומנהל אמנותי – אייל לנדסמן
אוצרת ראשית – מיה ענר
שותפים: עזריאלי שרונה, עיריית תל אביב, המכון הפולני, Adam Mickiewicz Institute, המכון האיטלקי, המרכז הצ'כי, שגרירות ארה"ב, שגרירות נורבגיה, שגרירות ספרד, שגרירות אוסטריה, שגרירות ארגנטינה, קרן משפחת מיתר, עמותת אנוש, ג'וינט ישראל, חברת אדמה אגן, משרד התרבות, משרד החוץ ,דלתא, מתחם שרונה, בית מלאכה לצילום, כרומלוקס, טמבור, תולעת ספרים, מלון לינק, יוגנד, ארליך, לופה, ארטיק, גליץ ועוד רבים.

כתובת: עזריאלי שרונה- כניסה ממתחם שרונה, רחוב אלוף דוד אלעזר
ימים ושעות פעילות הפסטיבל:
יום חמישי, 28.11 - 17:00-22:00
יום שישי, 29.11 - 10:00-16:00
יום שבת, 30.11 - 10:00-22:00
יום ראשון -רביעי, - 4.12 1.12 - 17:00-22:00
יום חמישי, 5.12- 12:00-00:00!
יום שישי, 30.11 - 10:00-16:00
יום שבת, 1.12 - 10:00-22:00

מחיר כרטיס: 58 ₪     ( 50 ש"ח ברכישה מוקדמת עד ה10.11)
הטבות למחזיקי דיגיתל
פרטים מלאים ועדכונים באתר הפסטיבל: https://www.photoisrael.org/
עמוד האינסטגרם  https://www.instagram.com/photois.rael 

מאת: שרית יוכפז כתבת ועורכת good nwews- מגזין תרבות תיירות  ויופי


יום ראשון, 27 באוקטובר 2019

אירועי התרבות של מפעל הפיס – "בימות פיס"יתקיימו עד סוף דצמבר בשיתוף הרשויות המקומיות ויהיו פתוחים לקהל הרחב ללא תשלום או בעלות סמלית של עד 30 ₪ מאת: שרית יוכפז




הזמר אמיר  דדון -צילום שלומי פנטו
שירי מימון, הראל סקעת, שלום חנוך, אמיר דדון, רמי קליינשטיין, אברהם טל, שלומי שבן ומיטב הלהקות והאמנים במופעים ייחודים במסגרת אירועי התרבות של מפעל הפיס – "בימות פיס"

המופעים יתקיימו עד סוף דצמבר בשיתוף הרשויות המקומיות ויהיו פתוחים לקהל הרחב ללא תשלום או בעלות סמלית של עד 30 ₪

             צילום:
           ליאת שחניטמן- הזמר רמי קלינשטיין
פרויקט "בימות פיס" נועד להעשיר את ההיצע התרבותי על כל גווניו לתושבי הפריפריה, ולאפשר למגוון רחב ביותר של אמנים ישראלים להופיע בפני קהל נרחב בכל רחבי הארץ.
מדובר בפעילות שמתקיימות זו השנה התשיעית ומטרתה להנגיש מופעי תרבות פופולאריים לערי הפריפריה החברתית והגאוגרפית בישראל.

"בימות פיס", פרויקט התרבות הגדול של מפעל הפיס, מאפשר זו השנה התשיעית לתושבי הפריפריה ליהנות מהופעות חיות של מיטב האמנים הישראלים, במחיר סמלי במיוחד. מטרת "בימות פיס" הינה להעשיר את ההיצע התרבותי על כל גווניו לתושבי הפריפריה, ולאפשר למגוון רחב ביותר של אמנים ישראלים להופיע בפני קהל נרחב בכל רחבי הארץ. חלק מהמופעים יתקיימו אף ללא תשלום.

במסגרת הפרויקט, במהלך השנה הקרובה מפעל הפיס יעניק לכ-220 רשויות ברחבי הארץ, הזדמנות ליהנות ממופעי תרבות מבוקשים, תוך בחירת סוג המופע, מתוך היצע נרחב של עשרות אמנים מהשורה הראשונה, כולל אמנים אהובים מהחברה הדתית והערבית.

יו"ר מפעל הפיס, רו"ח אביגדור יצחקי:

"מפעל הפיס ממשיך להוביל את תחומי האמנות והתרבות בחברה הישראלית ומשיק את "בימות פיס", זו השנה התשיעית. הפרויקט מתקיים בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות ונועד להנגיש מופעי תרבות פופולאריים לערי הפריפריה החברתית והגאוגרפית בישראל. ההצלחה הרבה והביקוש בשנה שעברה, הובילה אותנו להרחיב משמעותית את הפרויקט, שיהיה השנה הגדול ביותר עד כה. אנחנו מזמינים את כולם להשתתף באירועים וליהנות ממופעי תרבות של ענקי הזמרים הישראלים ללא עלות או בתשלום סמלי של עד 30 שקלים בלבד.
אנו גאים שהמופעים מוצעים לקהל הרחב בפריסה כלל ארצית כך שכל אזרחי ישראל לרבות אזורי הפריפריה יכולים ליהנות מבילוי תרבותי איכותי במחיר סימלי. אנו נמשיך להפתיע עם מגוון אומנים מכל הסגנונות והקשת התרבותית ליצור חוויה מלאה ושלמה בקרב כל אחד ואחד בתושבי ישראל".

להלן רשימת מופעי אוקטובר – נובמבר:
29.10.19 – בועז שרעבי – היכל התרבות איירפורט – סיטי , חבל מודיעין – 30 ₪
31.10.19 – שירי מימון – היכל התרבות, באר יעקב – 30 ₪
31.10.19 – להקת דמנטה – אולם אבני קיבוץ עין גדי, תמר – 30 ₪
7.11.19 – שלום חנוך עם משה לוי – אולם מופעים קיבוץ גבעת ברנר – 30 ₪
10.11.19 – עילי בוטנר וילדי החוץ – תיאטרון ירושלים, מטה בנימין – 30 ₪
13.11.19 – הראל סקעת – משכן פיס לאומניות הבמה, נתיבות -30 ₪
14.11.19- עילי בוטנר וילדי החוץ, היכל התרבות לוד – 30 ₪
14.11.19 – אמיר דדון – היכל התרבות, לכיש -30 ₪
14.11.19 – אברהם טל – קריית המועצה, דרום השרון – 30 ₪
16.11.19 – הפרויקט של רביבו – אודיטוריום, באר טוביה – 30 ₪
16.11.19- אסף אמדורסקי – אולם תרבות, חבל אילות -30 ₪
16.11.19 – רמי קליינשטיין, מרכז תרבות מגידו -30 ₪
19.11.19 – שלומי שבן והפסנתר – אלמא, זיכרון יעקב -30 ₪
21.11.19 – אסף אמדורסקי - בית הבנים, יואב – 30 ₪
21.11.19 – אברהם טל – אולם דורות, שער הנגב -30 ₪
25.11.19 – דויד ברוזה והתזמורת האנדלוסית ירושלים – בית גבריאל, עמק הירדן – 30 ₪
26.11.19 – אמיר דדון –אולם המופעים במתנס,  שדרות – 20 ₪
28.11.19 – אמיר דדון היכל התרבות, כפר סבא – 30 ₪


לפרטים נוספים וכניסה ללוח מופעי אוקטובר-נובמבר:
מומלץ.

מאת: שריית יוכפז