Translate

יום שלישי, 23 באוגוסט 2022

אל הבית" ספר חדש בהוצאת מכון מופ"ת מנציח את המקומות בהם גדלו גדולי היוצרים העבריים בדרכים בעקבות ספרים. מאת: שרית יוכפז

 


                              אל הבית   מאת רוחמה אלברג צילום עטיפת ספר אמי קנקה ולדרסקי

אל הבית" ספר חדש בהוצאת מכון מופ"ת מנציח את המקומות בהם גדלו גדולי היוצרים העבריים

בדרכים בעקבות ספרים


בימים אלה, אוקראינה מתקשרת לאיזור מלחמה אך לפני מאה שנים בערך היא היתה מקום צמיחתם של גדולי היוצרים העבריים, בדומה לארצות מזרח אירופה נוספות. זיכרונות ילדותם של חיים נחמן ביאליק, מנדלי מוכר ספרים, י"ל פרץ, לאה גולדברג, יוסף חיים ברנר, נחום גוטמן ועוד המשיכו להשפיע עליהם ולהשתלב ביצירותיהם גם כשעלו לישראל. 

"מכורה שלי, ארץ נוי אביונה– עלובה שלי, אביונה ומרה" מדוע לאה גולדברג בחרה להתייחס כך לקובנה, עיר הולדתה? והאם המשפט "בארץ אהבתי השקד פורח" מתייחס לארץ ישראל?


איך המשפט "השמש זרחה, השיטה פרחה" שכתב חיים נחמן ביאליק ביצירתו המפורסמת "בעיר ההריגה" בא לידי ביטוי גם בקישינב של ימינו?


וכיצד יוסף חיים ברנר תיאר את מרחביה של צפון אוקראינה ברומן נעוריו "החורף", בדרכים מנוגדות למה שתושבי האזור חווים כעת?


"אל הבית – בדרכים בעקבות ספרים" ספר חדש, בהוצאת מכון מופ"ת בו משתפת ד"ר רוחמה אלבג את הקורא במסעה אל מחוזות ילדותם של גדולי היוצרים העבריים ומזמינה לגלות את הביוגרפיה שהשפיעה על היצירות הגדולות.



ארצות מזרח אירופה היו מקום הולדתם של גדולי היוצרים העבריים שזיכרונות ילדותם המשיכו להשפיע עליהם ולהשתלב ביצירותיהם גם כשעלו לישראל.

"מכורה שלי, ארץ נוי אביונה– עלובה שלי, אביונה ומרה" מדוע לאה גולדברג בחרה להתייחס כך לקובנה, עיר הולדתה? והאם המשפט "בארץ אהבתי השקד פורח" מתייחס לארץ ישראל או שמא לליטא או לכל ארץ אחרת?

איך המשפט "השמש זרחה, השיטה פרחה" שכתב חיים נחמן ביאליק ביצירתו המפורסמת "בעיר ההריגה" בא לידי ביטוי גם בקישינב של ימינו?

וכיצד יוסף חיים ברנר תיאר את מרחביה של צפון אוקראינה ברומן נעוריו "החורף", בדרכים מנוגדות למה שתושבי האזור חווים כעת?

"אל הבית – בדרכים בעקבות ספרים" ספר חדש, בהוצאת מכון מופ"ת בו משתפת ד"ר רוחמה אלבג את הקורא במסעה אל מחוזות ילדותם של חיים נחמן ביאליק, מנדלי מוכר ספרים, י"ל פרץ, לאה גולדברג, יוסף חיים ברנר, נחום גוטמן ועוד ומזמינה לגלות את הביוגרפיה שהשפיעה על היצירות הגדולות, כולל צילומים עכשוויים מ"ארץ אהבתם"

"אל הבית" הוא סיפורם של מסעות למחוזות קרובים - רחוקים ברחבי אוקראינה, בלארוס, פולין, מולדובה ורומניה. המחברת מזמינה את הקוראים להיפגש עם ערש הולדתם של יוצרים עבריים, עם הסביבה שעליה כתבו שעה שראו אותה מונפשת בעיני רוחם. העיירה, הבית והסמטה שימשו לא פעם ובאותה העת מקור לגעגועים ומושא לביקורת. הספר מתאר וממחיש את החיים השוקקים שרחשו בהם במלוא חיוניותם עד שנסתם עליהם הגולל.

לאורך הפרקים משובצים עשרות צילומים נדירים, החושפים בפני הקורא את העיירות, את הבתים, את הנופים ואת האנשים, שיחד עם המילים מאפשרים היכרות מחודשת עם המקומות שהיו ועודם רוחשים במלוא עוזם. אל הספר צורפו שני פרקים שכתב פרופ׳ דוד אסף מהחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל-אביב.

רוחמה אלבג מלמדת בחוג לספרות במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט. תחום מחקרה מתמקד בחיי התרבות היהודית והעברית במזרח אירופה. מלווה מסעות אקדמיים לחו״ל, מלמדת בבמות שונות ברחבי הארץ ובמקביל גם כותבת פרוזה. כזה הוא ספרה הראשון מחכים לאליהו (גוונים, 1997 ); אל הבית הוא ספרה השלישי אשר אינו אלא המשכו של אל המקום – בדרכים בעקבות ספרים (מכון מופ״ת, 2015).

מומלץ.

יום ראשון, 21 באוגוסט 2022

סיורי סליחות באתר המורשת הלאומי עין קשתותחוויה ייחודית לכבוד חגי תשרי של סליחות .בליווי ניגון וסיפור בין שרידי בית הכנסת הקדום. מאת שרית יוכפז

 

קרדיט צלמים בתמונות-אבישג מרוני

 מאת  שרית יוכפז-סיורי סליחות באתר המורשת הלאומי עין קשתות
 חוויה ייחודית לכבוד חגי תשרי של סליחות בליווי ניגון וסיפור  בין שרידי בית הכנסת הקדום



באתר המורשת הלאומי עין קשתות מציעים לקראת החגים סיורי סליחות באווירה חגיגית, סיפורים על חיי היומיום שהתקיימו בכפר ומפגש מוסיקלי המתקיים בין האבנים הקדומות.

הסיור הוא שילוב של שירה וניגון, ייחודיים לחגי תשרי וימי הסליחות, לצד סיפורים השזורים באבני הבזלת ובעתיקות בית הכנסת הקדום

באתר המורשת הלאומי  "עין קשתות", שוכן כפר יהודי מתקופת המשנה והתלמוד ובליבו בית כנסת מפואר. באתר ניתן להתרשם ממבנה בית הכנסת, בו היכל ארון קודש השמור והמפואר ביותר שהתגלה בארץ עד היום.  הסיור הינו חלק מפרויקט ההדרכות של משרד התיירות אשר הוקם במטרה לסייע למורי הדרך בארץ. חווית הביקור כוללת צפייה בסרטון החושף את סיפורם של יהודי הכפר הקדום ותהליך הקימום המרתק של בית הכנסת.

הכניסה בתיאום ובהזמנת כרטיסים מראש באתר

הסיורים מותאמים לכל הגילאים  ויתקיימו בימי שישי בשעה 11.00 ,  בתאריכים: 2/9 , 9/9 ,16/9, 23/9, 30/9

היכן? אתר מורשת לאומית, סמוך למושב נטור (דרום רמת הגולן)

משך הסיור: שעה וחצי

יש להצטייד במים לשתייה, נעלי הליכה נוחות וכובע.

יום שני, 15 באוגוסט 2022

מותו של סוכן .הצגה בקאמרי . מאת שרית יוכפז

 

"מותו של סוכן"

קלאסיקה מודרנית

מחזה מאת ארתור מילר

תרגום: דורי פרנס

בימוי: יאיר שרמן

תפאורה: ערן עצמון תלבושות: פולינה אדמוב מוזיקה: אפרת בן צור תאורה: פליס רוס ע' במאי: נעם ביצור

משתתפים: 

רמי ברוך, לאורה ריבלין/ הלנה ירלובה, נדב נייטס, דור הררי, יצחק חזקיה, שמואל וילוז'ני, ערן מור, אנסטסיה פיין/ רות אסרסאי, עלא דקה

 



https://www.youtube.com/watch?v=UK5kKkzOjLY

וילי לומן, סוכן מכירות ותיק בגיל העמידה, מפוטר מעבודתו, ושני בניו, שהאמין שנכון להם עתיד מזהיר ושהיו מאז ומתמיד מקור גאוותו, מתגלים ככישלון. אשתו האוהבת מנסה לחלץ אותו מהייאוש, אך הוא רק הולך ומאבד אחיזה במציאות, עד לסוף הבלתי נמנע.

גרסה חדשה למחזה עטור הפרסים (בהם פרס פוליצר ופרס טוני) שכתב ארתור מילר והפך זה מכבר לקלאסיקה מודרנית. למעלה משבעים שנה חלפו מאז נכתב המחזה, אך הוא נותר רלוונטי ומטלטל כשהיה.



                                  צילום -שרית יוכפז

מומלץ   הצגה טובה.  משחק  ותוכן מרגש . לכו לראות. 

אהבנו.

יום שלישי, 9 באוגוסט 2022

קיץ מכשף במוז"א - פעילויות מיוחדות לילדים ולכל המשפחה מאת שרית יוכפז

 



קיץ מכשף במוז"א - פעילויות מיוחדות לילדים ולכל המשפחה מאת שרית יוכפז

 

מוז"א - מוזיאון ארץ ישראל, תל אביב

מציע מגוון פעילויות איכותיות לכל המשפחה

בתאריכים 27-14 באוגוסט, כולל שישי-שבת

 

לכבוד שיא חופשת הקיץ, מוז"א הקים מתחם אלטרנטיבי לחוויה קסומה, מהפנטת ומלמדת אשר יפעל בין התאריכים 14-27 באוגוסט.

מדי יום יתקיימו מופעים של קוסמים, אמנים ויוצרים במוזיקה, בתנועה, בתיאטרון, בציור ובחומר ויקחו משפחות, הורים וילדים למסעות מפתיעים בעקבות הדמיון, המסתורי והמופלא.

 

בתפריט פעילויות חודש אוגוסט במוז"א:

מופע מכשף: הקוסם קליוסטרו במופע מפתיע, תיאטרון סיפור: מכשפאשלה, מסע מוזיקלי באפריקה עם המוזיקאי איתי רזניק,

גוף בתנועה: קישקושלוגיה, סדנה: למי קראת טוטם?!, סדנה: הזמנה


 ליצירה מכשפת, ביקור בתערוכה החדשה והבינלאומית "אמנות מכשפת" ועוד.

 

אפרת בלוססקי -צילום


יום שני, 1 באוגוסט 2022

זה הזמן להגיע לגליל המערבי אשר מציע חודש של אהבה: זוגית, ספורטיבית, מאת שרית יוכפז




                                                                  שלל אירועי קיץ בחודש אוגוסט

 מאת שרית יוכפז 

זה הזמן להגיע לגליל המערבי אשר מציע חודש של אהבה: זוגית, ספורטיבית, משפחתית ובכלל. מהלגונות באכזיב ועד למרחב הכפרי, מוזמנים לנשום את אוויר הפסגות, ולספוג נוף בלתי נגמר.

בגליל המערבי תמצאו את כל מה שאתם מחפשים בחופשה: ים, מסלולי הליכה מוצלים ומסלולי מים, סינגלים לרכיבה באופניים, שפע של אירועי תרבות, אומנות, אטרקציות מגוונות וכמובן קולינריה גלילית משובחת.

אירועי תרבות רבים מתקיימים בחודש זה, ביניהם: בנהרייה ב-11.8 נחגוג ליל אהבה במזח עם אביב גפן, וב-16-18.8 פסטיבל בירה, אוכל והופעות LIVE. במצודה בעכו ב-11.8 נפגוש את מרינה מקסימיליאן. ובמעלות, במסגרת פסטיבל 'קיץ בא-גליל', יתארחו 9.8 עדן חסון, 10.8 סטטיק ובן אל, 11.8 בניה ברבי, 12.8 לינה מחול.

לרומנטיים שבינכם, אל תוותרו על אירועי שקיעה בליין האירועים 'שישי בראש' של אתר התיירות ראש הנקרה.

בגליל, חוגגים אהבה גם בתנועה

ב-4.8 מוזמנים לבקר בכפר המחול בקיבוץ געתון בהופעה של להקת המחול הקיבוצית, ולשלב זאת בסיורי שקיעה בגן לאומי יחיעם או בפעילות מבצר הבריחה במבצר יחיעם הסמוך.

שלל סיורים ופעילויות לכל המשפחה.

בגליל המערבי תוכלו למצוא שלל פעילויות המתאימות לכל הגילאים: סיורים רכובים במשאית שטח פתוחה מראש הנקרה לראש ההר, סיורים באולמות האבירים בעכו, סיורי עששיות באתר התיירות ראש הנקרה, 'חוויה של קיבוץ' בקיבוץ כפר מסריק, במושב בצת, במרכז המבקרים 'עידן הפרי' מחכות לכם סדנאות המבוססות על פירות ומוצרי בריאות, ולחובבי האקסטרים: פארק אקסטרים עכו, נהיגת שטח בטרקטורונים או ברייזרים ועוד.

איפה אוכלים?

בחופשה תוכלו לשלב את הקולינריה המקומית החל מסדנאות להכנת אוכל דרוזי בבית ג'אן, שלל מסעדות, יקבים ועוד.


צילום- דורית ריטבו.
 מאת שרית יוכפז