Translate

יום ראשון, 28 במאי 2023

בסימן חברות: גם השנה התקיים משט-ישראל תורכיה מאת: שרית יוכפז



  • בסימן חברות: גם השנה התקיים משט-ישראל תורכיה 
  • מאת: שרית יוכפז
  •  
  • הפורום לקידום שייט בשיתוף החברה לפיתוח תיירות בהרצליה .
  • קיימו השבוע את המשט השנתי מישראל לתורכיה. 35 ספינות מפרש יצאו בחמישי האחרון-25 במאי מהמרינה בהרצליה הצטרפו אל משט ספינות שיצאו מקפריסין , ואל עבר תורכיה. במהלכה עברו ועצרו ב-6 מרינות,
  •  לצד קבלת פנים וארוחות משותפות וחבריות בין השייטים הישראלים לשייטים התורכיים
  •  
  • בפעם השנייה ברציפות, התקיים השנה משט ישראל-תורכיה. המשט עבר ב-6 מרינות – מרינה אלניה, קמר, אנדרסן, פינקה, קקובה ומרינה קאש שתשמש כתחנה האחרונה – כאשר בכל מרינה קיבלו השייטים התורכיים את פני השייטים הישראלים עם ארוחת ערב ואירוח חם. את המשט ליווה משמר החופים ואותו הוביל קומודור המשט רון ברמץ.

  • הפורום לקידום השייט, שלאחרונה גם ארגן תרומות עבור נפגעי רעידת האדמה שהתרחשה בתורכיה פעיל מזה שנים רבות בפיתוח וקידום יחסי הידידות בין עמי האזור ובעיקר בקרב קהילות השיט.
  •  
  • לקראת המשט שהוזנק ב-25 במאי, התקיים טקס הזנקה במרינה הרצליה בנוכחות מאיה כץ, מ"מ וסגנית ראש העיר, יו"ר החברה לפיתוח תיירות בהרצליה, איזי סויסה יו"ר הפורום לקידום השיט בישראל, ארז לזובר, מנכ"ל החברה לפיתוח תיירות בהרצליה 
  • ושגריר תורכיה סאקיר אוזקן טורנולר (Şakir Özkan Torunlar).

  •  אשר ניצל את ההזדמנות להודות בהתרגשות לקהילת השיט על התרומה לנפגעי רעש האדמה "הפורום לקידום שייט, בשיתוף מרינה הרצליה,
  •  מקדמים כבר שנה שנייה את המשט לתורכיה. המשט התקבל בחום רב על ידי התורכים והם אף ציפו לבואנו. שמחנו לשאת על דגלנו גם השנה ערכים של ידידות ושלום ולהתחבר עם השייטים התורכיים", מסביר קומודור המשט רון ברמץ.

  • צילום פורם לקידום השייט 
  • מאת: שרית יוכפז

יום שלישי, 23 במאי 2023

המדיטק ומוזיאון העיצוב חולון מציגים: אוכל Food פתיחה 22.5.23 עד ה 14.10.מאת שרית יוכפז

 


 

     צילום אלעד שריג

המדיטק ומוזיאון העיצוב חולון מציגים:

אוכל  Food

תערוכה חדשה במוזיאון העיצוב חולון

אוצרות: ליאורה רוזין ודנה בן שלום

פתיחה 22.5.23  (עד ה 14.10)

 

מוזיאון העיצוב חולון גאה להציג את תערוכת "אוכל FOOD", הבוחנת את היחסים שבין האוכל לאדם ותפקיד העיצוב במערכת זו.   בתערוכה יוצגו  למעלה מ- 200 עבודות עיצוב, פריטים ומצגים של יוצרים ומעצבים מן הארץ ומהעולם, וביניהם: וים דלואה, נאוטו פוקאסאווה, פורמה פנטזמה, רון ארד, סטודיו לרנרט וסאנדר, בומפאס ופאר, סטודיו מישר טרקסלר, סיגלית לנדאו, ארם גרשוני, Reddish, איל פינקס, עומר פולק ועוד.  

 

התערוכה מפעילת החושים תציג מגוון רחב של עבודות באמצעי מדיה שונים, מייצבים אינטראקטיביים, ועבודות וידאו.

 


     צילום אלעד שריג

התערוכה מציגה את השפעת העיצוב על מערכת היחסים המורכבת שבין האדם לאוכל, דרך נרטיבים מרכזיים וביניהם: פיתוי, חשקים וצרכים, משיכה ודחייה.

במערכת היחסים הזו יש לאדם תפקיד חמקמק וכפול – הוא גם הצייד וגם הניצוד. אנחנו "צדים" את רכיבי המזון שלנו, ובו בזמן מופעלים על ידי מניפולציות חושיות, כמו: ריחות, צבעים, צלילים, תאורה ותיאורים מילוליים מופרזים. הפיתוי הזה מציב אתנו בדילמה שבין צריך לרוצה, ומעורר בנו תחושות ורגשות כמו: סיפוק, שייכות, ביטחון ולעיתים אף אשמה.

 

התערוכה כוללת מעבדת חושית הבוחנת את עתיד המזון שלנו דרך עבודות אינטראקטיביות המשלבות  כלי  AI (בינה מלאכותית) ומזמינות את המבקרים לגעת ולהרגיש מה נאכל בעתיד ב־300 השנים הבאות.

 

בתערוכה יוצגו גם פרויקטים ייחודיים שנוצרו בתמיכת ״חממות פיס לאמנות ועיצוב״ בשיתוף מוזיאון העיצוב חולון.

 

את התערוכה תלווה סדרת הרצאות מרתקות שיתקיים בהן דיאלוג בין שפים ומעצבים

מהמובילים בישראל, בהנחיית עמית אהרונסון ובהשתתפות: 


השף אסף גרניט והמעצבת דניאל שמי, השף רז רהב והקרמיקאית עדי ניסני, השף חיים כהן והאדריכלים ברנוביץ'-קרוננברג, השף יוסי שטרית והמעצב עודד בן-יהודה, המסעדנית רותי ברודו והמעצבת שירי ארד, השף יובל בן נריה והמעצב עמית פרבר

 

התערוכה "אוכל FOOD" במוזיאון העיצוב חולון נחלקת ל-3 חלקים (תערוכות) העוסקים באוכל מזוויות שונות: 

אוכל  - תערוכה הבוחנת את היחסים שבין אוכל לבני האדם, ואת התפקיד שיש לעיצוב במערכת זו.

אוצרות: ליאורה רוזין ודנה בן שלום / גלריה עליונה ותחתונה

 

צבועים -  תערוכה אשר תעסוק בצבעי המאכל ובתפקיד של חוש הראייה לקרוא, לפרש ולנתח את צבע המזון שלנו, טעמו ומשמעויותיו התרבותיות.  אוצרות: ליאור חרמוני  –  מנהלת, ספריית החומרים על שם אהרון פיינר עדן, מוזיאון העיצוב חולון / המסדרון ההיקפי

 

טעימה מן העתיד:  - תערוכה אינטראקטיבית המתקיימת כמעבדה חושית ובוחנת את עתיד המזון שלנו דרך פרויקטים מפעילי חושים. אוצרות: טליא ינובר/ מעבדת העיצוב

 

מערכת היחסים בין האדם למזונו מתאפיינת בפתיינות: צליל ביצת עין מטגנת על מחבת, ריח לחם טרי, סימני החריכה על גבי נתח בשר שנצרב בגריל ותחושת הבשלות של אבוקדו בכף היד – אלו הם רק חלק מהדרכים שהאוכל מפתה אותנו. באופן מפתיע, מבין חמשת החושים חוש הטעם הוא האחרון להשתתף בחוויית האכילה שלנו. למעשה ארבעת החושים האחרים, שמיעה, ריח, ראייה ומישוש, שמשמשים אותנו מבחינה אבולוציונית כאמצעי הגנה, הם שאחראים לתחושות התשוקה והדחייה שהאוכל מעורר בנו."

 

"בין האדם למזונו מתנהל דיאלוג בעל השפעה הדדית. האדם מתרבת את המזון – החל מתקופת האדם הקדמון שליקט, צד וגידל, וכלה בתהליכי ההשבחה, השימור והפיתוח שמתקיימים כיום; והמזון בתמורה מעצב, מפתה ומגדיר את האדם – אנו מקוטלגים אישית, קולקטיבית וחברתית, בהתאם לסוג המזון שאנו צורכים: צמחונים, טבעונים, קרניבורים; ועל פי הדרך שבה אנו צורכים אותו: אורגני או מעובד, מבשלים או מזמינים, לבד או ביחד. דרך המזון והעיסוק בו מתבטא סט הערכים שאנחנו מאמינים בו בחיי היום יום, ומתעצבת זהות החברה והיחיד – בעיני עצמו ובעיני אחרים. שכן אדם הוא מה שהוא אוכל, ולעיתים הוא מה שאחרים רואים אותו אוכל."

 

"עבור עולם העיצוב אוכל הוא חומר גלם ממשי וסימבולי כאחד. מעצבים מעורבים כיום במחקר, בפיתוח ובעיצוב שלבים שונים במעגל החיים של המזון ומגיבים לתרבות הצריכה הנוכחית, לעיתים אף בביקורתיות. התערוכה בוחנת את היחסים הבסיסיים והסבוכים שבין האדם למזון, ואת המעמד המורכב של העיצוב במשוואה, דרך שלושה פרקים: צרכים וחשקים, משיכה ודחייה, איפוק, שימור ושחרור – מושגים דואליים שנמצאים בזיקה למונח ״פיתוי״. העבודות בתערוכה חושפות אסטרטגיות פיתוי שונות, טבעיות ומלאכותיות כאחד, ומציעות נרטיבים עכשוויים על אודות האדם ומזונו – סיפורים שמעוררים את הבטן ואת הראש."

 

בתערוכה יוצגו גם פרויקטים מיוחדים שנוצרו במסגרת ״חממות פיס לאמנות ועיצוב״ בשיתוף מוזיאון העיצוב חולון. תכנית חממות פיס לאמנות ועיצוב נולדה כמענה לאתגרי הקורונה ומתוך כוונה לאפשר לאמנים ומעצבים להמשיך וליצור במסגרת 'עוטפת' מבחינה מקצועית, תקציבית וחברתית, גם כשעולם התרבות נעצר וחדל מפעילות וכשהמוזיאונים נסגרו.

 

בין העבודות המוצגות: Cloaca  (וים דלואה, 2000) - פס ייצור מכני המחקה את פעולת המעיים האנושית אשר תהיה במרכז התערוכה ותקבל מזון אמיתי פעמיים ביום; בשר העתיד - סטייק סרוג  (נקסט נייצ'ר נטוורק, 2016) העוסקת בעתיד הבשר ועיצובו, ג'אנק פוד מנדלה (עינת עריף גלנטי, 2021) בעבודת וידאו הכוללת 120 פריטי מזון מתועשים בתהליך התכלות תמידי; הום ביוגז מערכת שהופכת את שאריות המזון לגז בישול ודשן נוזלי במעגל אקולוגי לאנרגיה ירוקה;  חללי מים II (סיגלית לנדאו, 2020), אדוות (רון ארד, 2017);  פיקניק על המאדים (עומר פולק, 2022) הוא מיצב על תרבות אוכל עתידנית; סדרת יצירות פרובוקטיביות של ג'ו דאק ובומפאס ופאר - חורי עוגה,  וילהלמינה סוקול טומיטה בסמפורו – ויטרינת אוכל יפני, עבודה שנעשית במיוחד עבור התערוכה. קולקטיב זמנתגובה בעבודות אינטראקטיביות המשלבות בינה מלאכותית ועוד. בין העבודות של חממת מפעל הפיס נראה את חומוס ספקולטיבי של סטודיו REDDISH (נעמה שטיינבוק ועידן פרידמן), עבודתו של שחר קדם - אש אשתנועת הבישול: מופע קוסקוס של איה בנטור ובילי רגב, אפקט רובינזון של מאיה בן דוד ואורי בן צבי, ודן פרץ ונטשה בוגוסלבסקי אוהלו II ועוד.

 


 

 

על ליאורה רוזין ודנה בן שלום אוצרות התערוכה "אוכל":

 

     ליאורה רוזין (1981) היא מעצבת, חוקרת עיצוב, אוצרת ומרצה בכירה במחלקה לעיצוב תעשייתי (תואר ראשון ותואר שני) בבצלאל, אקדמיה ואומנות ועיצוב, ירושלים. ליאורה מתמחה בשדה עיצוב המזון ולצד עבודת עיצוב עצמאיות לקחה חלק בתהליכי חדשנות ופיתוח עבור חברות מזון. היא אצרה וייזמה מספר פרוייקטים בעלי אופי ניסיוני ומחקרי בארץ וברחבי העולם (בייג'ין, טוקיו ומילאנו) ושמשה כאוצרת בגלריות ומוזיאונים בארץ.

דנה בן שלום (1986), אוצרת שבוע העיצוב ירושלים, מעצבת חוקרת וחברת סגל בכירה במחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר. היא סיימה בהצטיינות תואר ראשון בעיצוב טקסטיל בשנקר ותואר שני בעיצוב תעשייתי במסלול אודות עיצוב בבצלאל, אקדמיה ואומנות ועיצוב, ירושלים, וכיום מועמדת לדוקטורט בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. דנה מתמחה בעיצוב חומרים והייתה שותפה לתהליכי פיתוח וחדשנות למוצרים בעלי אוריינטציה טקסטילית. לצד עבודה מול גופים מסחריים ואירגונים פעלה בתחומי העיצוב הניסיוני ויצרה פרוייקטים אישיים מחקריים, אותם הציגה בתערוכות קבוצתיות בארץ ובאירועי עיצוב בעולם - ביניהם בלונדון, מילאנו, טוקיו וברלין. בשנים האחרונות פועלת בתחומי האוצרות וניהול אומנותי של אירועי תרבות ותערוכות עיצוב בארץ.




 

התערוכה ״צבועים״:
אורימאס קדזבישיס, אייזק מונטה, איליין יאן לינג, ביופורסטק, ג'לי בלי (יצרן) בשיתוף ״האחים וורנר״, דיויד מיאמי ואינגו שטוקהולם, יוליה פיטיה, לורי בראון, מיזואירו בע״מ, נעמה ניקוטרה, פאבולה, פפסיקו (יצרן), פררה פאן קנדי, קוזוקי אראקי, קריל דזיין, בומפאס ופאר עם רוב פלאוורס, ריגלי (יצרן), שוגר לאב, שחר ליבנה, תמר כליף.

התערוכה ״טעימה מן העתיד: מעבדה חושית אינטראקטיבית״:
קולקטיב זמנתגובה (לימור פרץ סמיה, ענבל ראובן, דורון נעמה גלפר, ניר ג׳ייקוב יונסי, אולגה סטדניוק), רותם נחום והילה שמיע.

***התערוכה מתקיימת בתמיכת שגרירות הולנד בישראל

 

את התערוכה תלווה סדרת הרצאות מרתקות שיתקיים בהן דיאלוג בין שפים ומעצבים

מהמובילים בישראל ביניהם:  השף אסף גרניט והמעצבת דניאל שמי,  השף חיים כהן והאדריכלים ברנוביץ קרוננברג, השף רז רהב והמעצבת והיוצרת עדי ניסני, השף יוסי שיטרית ,האדריכל פיצו קדם והמעצב עודד בן יהודה ,השף יובל בן נריה והצלם עמית

פרבר,רותי ברודו והמעצבת שירי ארד ועוד.

לוח ההרצאות + סיור יפורסם בהמשך – רכישת כרטיסים באתר מוזיאון העיצוב חולון.

עלות כניסה להרצאה + כניסה לתערוכה – 110 ₪

רכישת כרטיסים דרך אתר מוזיאון העיצוב חולון  https://www.dmh.org.il/

דמי כניסה לתערוכה:  מבוגרים 45 ₪, נוער (17-11) – 35 ₪, ילדים (10-5) – 25 ₪, חיילים בשירות חובה/נכי 

 

שעות פתיחת התערוכה: 

ראשון: סגור; שני:  10:00–17:00; שלישי:  10:00–20:00; רביעי:  10:00–17:00; חמישי: 10:00–18:00

שישי:   10:00–14:00; שבת:  10:00–20:00

 


 

על מוזיאון העיצוב חולון:

מוזיאון העיצוב חולון הוא מוזיאון העיצוב היחיד בישראל, והוא מדורג בין 15 מוזיאוני העיצוב החשובים בעולם. המוזיאון, שעוצב על ידי האדריכל והמעצב רון ארד, זוכה מאז פתיחתו לחשיפה בינלאומית רבה, מושך מבקרים רבים ומעורר עניין באישים ובכירים בעולם העיצוב, התרבות, הכלכלה והתעשייה מהארץ ומהעולם. מאז פתח את שעריו ב־2010 אירח המוזיאון יותר מ־50 תערוכות בינלאומיות ומעל שני מיליון מבקרים. המוזיאון הוא אחד ממוסדות המדיטק בחולון, ונתמך ע"י עיריית חולון ומשרד התרבות והספורט.

המבנה ומתכנניו זכו בפרס החדשנות והעיצוב השנתי של המגזין הבינלאומי Condé Nast Traveler, שגם כלל את המוזיאון ברשימת "פלאי תבל" החדשים בתחום האדריכלות, והוא ממשיך לזכות לתגובות ולביקורות אוהדות בתחום התרבות. המוזיאון הוא מוקד בינלאומי מוביל לחדשנות בתחום העיצוב וחלק ממחויבות מתמשכת של עיריית חולון לקידום התרבות והחינוך בעיר.