Translate

יום ראשון, 18 ביולי 2021

פסטיבל הקולנוע ירושלים - ימי תעשיית הקולנוע יקיים גם השנה את ימי התעשייה (24-29 באוגוסט) מאת שרית יוכפז

 


פסטיבל הקולנוע ירושלים - ימי תעשיית הקולנוע 

 מאת שרית יוכפז

 

דובר קוסאשווילי, יונה רוזנקיאר, תום שובל, גור בנטביץ', דני רוזנברג  ובמאים מוערכים נוספים יתחרו על מענק יוקרתי בסך רבע מיליון שקלים במסגרת תחרות פיצ'פוינט קצרים שביוזמת פסטיבל הקולנוע ירושלים וקרן גשר לקולנוע רב תרבותי

 


הדס בן ארויה, ארז תדמור, מיכל ויניק, לי גילת ובמאים מוערכים נוספים יתחרו על לבם ועל ממונם של משקיעים בינלאומיים, מפיקים ואנשי מפתח בתעשיית הקולנוע העולמית, ויציגו בפניהם את הפרויקטים שלהם במסגרת תחרות פיצ'פוינט לסרטים עלילתיים באורך מלא

 

 

פסטיבל הקולנוע ירושלים יקיים גם השנה את ימי התעשייה (24-29 באוגוסט) הכוללים מגוון אירועים מקצועיים המפגישים בין תעשיית הקולנוע הישראלית והבינלאומית. במהלכם מעניק הפסטיבל לאנשי קולנוע מקומיים הזדמנות לגייס מימון עבור פרויקטים קולנועיים במסגרת תחרות פיצ'פוינט הכוללת מסלול לסרטים בשלבי פיתוח מתקדם ולקראת צילומים, ומסלול נוסף לפרויקטים שכבר צולמו (work in progress).

 

בנוסף, במסגרת תחרות פיצ'פוינט קצרים בשיתוף קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, יוענק מענק בסך 250 אלף שקלים לזוכה התסריט הקצר הטוב ביותר. פיצ'פוינט קצרים שואף למתג את הקולנוע הקצר כנחשק ואטרקטיבי גם עבור יוצרות ויוצרי קולנוע ותיקים ומנוסים ולהביא אל המסך הבינלאומי קולנוע ישראלי קצר ואיכותי.

 

במסגרת תחרויות הפיצ'פוינט השונות יוענקו פרסים מטעם הקרן לירושלים, ג'אנגל סאונד/אולפני אדיט, מעבדת CineLab ברומניה ופרסים נוספים בשווי כולל של כ-450,000 שקלים.

 

השנה, במסגרת ימי התעשייה, יארח הפסטיבל את אירוע הסיום של חממת סם שפיגל לקולנוע בינלאומי - חממה לפיתוח סרטי קולנוע עלילתיים פורצי דרך של יוצרות ויוצרים מבטיחים מישראל ומהעולם. כמו כן, יארח הפסטיבל את הסצנה - חממת פיתוח סרטי קולנוע של המיזם לקולנוע ולטלוויזיה בירושלים, המוקדשת ליוצרים החיים ויוצרים בירושלים.

הבמאים הישראליים שישתתפו במסגרות הפיצ'פוינט לסרטים באורך מלא:

 

פיצ'פוינט הפקה - "חליסה" של סופי ארטוס (עמק), "נימפי" של הדס בן ארויה (אנשים שהם לא אני), "נשמות מעבר לגבול" של מיה חטאב (בין העולמות), "מיומנו של מפצל דירות" של שאדי סרור (אויר קדוש), "הים" של שי כרמלי פולק, "בלה" של זוהר שחר וג'מאל חלילי, "זיקוקים" של יובל אהרוני (בן ממשיך).

 

פיצ'פוינט פוסט-פרודקשן - "בחורים טובים" של ארז תדמור (סיפור גדול; הבן של אלוהים), "ולריה מתחתנת" של מיכל ויניק (ברש), "הפוכות" של לי גילת (הקפות), "פילגש" של מעיין ריף (על מרתה לעוף), "עיד" של יוסף אבו מדיעם (ספר המתים הבדואים), "קריוקי" של משה רוזנטל (נעורי קלרה ו- ערי נעורים), "שיטת אלטמן" של נדב אהרונוביץ' (מרץ 2019).

 

הפרויקטים שיתחרו על מענק קרן גשר לקולנוע רב תרבותי בתחרות פיצ'פוינט קצרים:

 

"משחה אנטי גרביטציונית והגשש" של דובר קוסאשווילי (חתונה מאוחרת, מתנה משמים, התגנבות יחידים), "גדרות לבנות נמוכות" של יונה רוזנקיאר (הצלילה), "היד של קטיה" של תום שובל (הנוער), "שם בארץ לימפופו" של גור בנטביץ' (משהו טוטאלי, קצפת ודובדבנים), "שלוש עזים" של דני רוזנברג (מותו של הקולנוע ושל אבא שלי גם), "מים עומדים" של צביה ברקאי יעקב (פרה אדומה), "הלקוחה" של נעה גוסקוב (תסריטאית ראשית בסדרה פלמ"ח), "לידה" של אילה שרוט (ענפים שבורים).

 

השנה תתקיים מהדורתו השלישית של מסגרת פיצ'פוינט קצרים. שמונה פרויקטים עצמאיים נבחרים יתמודדו על מענק הפקה יוקרתי מטעם קרן גשר לקולנוע רב תרבותי בסך 250 אלף ש"ח.

 

קרן גשר לקולנוע מובילה את תחום הסרט הקצר מאז שתוקצב על ידי משרד התרבות וקיבל הכרה כסוגה עצמאית. לאחר שנים של פעילות יזומה וענפה שהתמקדה בקידום יוצרות ויוצרים בדרכם לפיצ'ר הארוך, ("קצר על הדרך", "קצר במדבר") בערוצי השיווק וההפצה של קצרים (מנה ראשונה, טי-פורט) וביצירה למדיה החדשה בטכנולוגיות חדשניות ((VR, הוחלט בקרן להוביל מהלך שיעודד במאיות ובמאים בעלי ניסיון, לרתום את הכישרון הקולנועי היצירתי שלהם לטובת סוגה ייחודית זו וליצור קולנוע קצר משובח ואיכותי. שיתוף הפעולה עם פסטיבל הקולנוע ירושלים מקנה למהלך הזה במה יוקרתית, מכובדת וראויה שתסייע במינוף הסרט הישראלי הקצר בארץ ובשוק הבינלאומי.

 

זוהי השנה ה-15 שבה מתקיימים אירועי הפיצ'פוינט. הפיצ'פוינט הוא מסגרת שמטרתה לקדם סרטים ישראלים הנמצאים בשלבי פיתוח והפקה שונים. יוצרי ומפיקי קולנוע ישראליים נפגשים עם משקיעים בינלאומיים, מפיקים ואנשי מפתח בתעשיית הקולנוע העולמית ומציגים בפניהם את הפרויקטים. מפגשים אלה נועדו כדי לסייע בגיוס מימון עבור פרויקטים קולנועיים ומתוך מטרה להפוך את המשקיעים, שמאמינים בקולנוע ישראלי, לשותפים מלאים, ולקדם ולעודד הפקות משותפות (קו-פרודוקציות) ושיתופי פעולה בינלאומיים. לאירועי הפיצ'פוינט בפסטיבל מגיעים מפיקים בינלאומיים, מנהלי קרנות קולנוע, ראשי גופי שידור, סוכני מכירות מובילים ומפיצים מרחבי העולם במטרה לסייע ליוצרי ולמפיקי קולנוע ישראליים לממש את חזונם.

 

פרויקטים שהשתתפו באירועי הפיצ'פוינט בעבר: "אסיה" של רותי פרי בר; "אפס ביחסי אנוש" ו"אחד בלב" של טליה לביא; "להציל את נטע" של ניר ברגמן; "השוטר" של נדב לפיד; "תיקון" של אבישי סיון; "למלא את החלל" של רמה בורשטיין; "האופה מברלין" של אופיר ראול גרייצר; "לא פה לא שם" של מייסלון חמוד; "פיגומים" של מתן יאיר; "סופת חול" של עלית זצקר; "אגדת חורבן" של גידי דר.

 

מנהלת הפסטיבל: ד״ר נועה רגב, מנהל אמנותי: אלעד סמורזיק, מנהלת ימי התעשייה: יפעת טובי

 

הפסטיבל מתקיים בתמיכת משרד התרבות, עיריית ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים, קרן ון ליר והקרן לירושלים.

 

עוד על פסטיבל הקולנוע ירושלים 2021:

פסטיבל הקולנוע ירושלים, אירוע הקולנוע הגדול, הוותיק, החשוב והמוביל בישראל, יתקיים השנה בתאריכים 24 באוגוסט ועד 4 בספטמבר, ויארח רבבות צופים מהארץ ומהעולם. התוכנית האמנותית תכלול הקרנה של כ-150 סרטים מ-50 מדינות המשקפים את מיטב היבול השנתי, הישראלי והבינלאומי, ובכלל זה סרטים שהוקרנו וזכו בפרסים בפסטיבלים בינלאומיים מובילים בעולם, בהם ברלין, קאן, ונציה, סאנדנס ועוד.

 

אירועי הפסטיבל יכללו תחרויות סרטים נושאות פרסים עם צוותי שיפוט בינלאומיים, אירועים מקצועיים לתעשיית הקולנוע, מפגשים עם יוצרי קולנוע מובילים מן הארץ והעולם, סדנאות מקצועיות בתחום הקולנוע, הקרנות בכורה נוצצות, מסיבות, מופעים, הקרנות סרטים, אירועי חוצות בהיקף נרחב ועוד. כמו כן, יקיים הפסטיבל זו השנה הרביעית בית קולנוע נודד המאובזר בציוד הקרנה איכותי שיסייר בשכונות העיר ויציע לקהל הרחב, ללא תשלום, ממיטב סרטי הפסטיבל.

 

מהדורתו ה-38 של פסטיבל הקולנוע ירושלים תיפתח כמיטב המסורת באירוע פתיחה חגיגי בבריכת הסולטן ב-24 באוגוסט, ובו יוקרן סרט הפתיחה של הפסטיבל אל מול קהל של כ-5,000 צופים. הפסטיבל יתקיים בסינמטק ירושלים, באולמות קולנוע נבחרים, במתחמי הקרנה ברחבי העיר ובמוקדי פעילות שונים ברחבי ירושלים. פסטיבל הקולנוע ירושלים - חגיגה של קולנוע שמספקת מפגש ממשי בין קהל, יוצרים וקולנוע, על המסך הגדול.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה