תערוכה חדשה במוזיאון ידידי ישראל- תערוכת התקווה- "Living Through War" ילדי שלוה מציירים מלחמה
- מאת: שרית יוכפז
- במוזיאון ידידי ישראל בירושלים נפתחה תערוכה חדשה בשיתוף עמותת שלוה - תערוכת התקווה
- ב'תערוכת התקוה" כ-20 ציורים שצוירו במסגרת פרויקט משמעותי ומבורך שנולד מתוך שיתוף פעולה בין אמנים צעירים, חברי עמותת שלוה, לילדי מפונים מן העוטף. אלה חברו לאלה, בסדנאות של תרפיה באמנות ויצרו יחד יצירות המפיחות בכולם תקווה. היצירה מעניקה לאמנים הצעירים, המתמודדים עם נכות, אפשרות להביע את רגשותיהם ולשרטט בעזרת שפה של צבע וצורה את חוויותיהם מאז ה-7 באוקטובר. מטרת התערוכה היא להפיץ מסר של אחדות, לפיו - אנחנו אולי שונים זה מזה מבחינות רבות, אבל בסופו של דבר, מה שמחבר בין כולנו הם הכמיהה לתקווה והציפייה לימים טובים יותר.
- בתערוכה, ניתן לצפות באוסף של יצירות, שנוצרו מתוך מפגש בין חברי שלוה הוותיקים לחברים חדשים מהדרום, מפוני המלחמה. בעזרת האמנות, מתמודדים היוצרים עם מציאות חיים של מלחמה, המביאה איתה חששות רבים, דאגות (למשפחה וליקרים לך), לצד הפגיעה בשגרת היומיום, אולם גם (ודווקא) בעתות כאלה, נמצא גם אופטימיות ותקווה לטוב, הלא אלה העוגנים המחזיקים כל אחד ואחד.
- אביטל שטרנברג אוצרת התערוכה מספרת: "בעזרת התרפיה באמנות הצליחו היוצרים להביע את רגשותיהם ומחשבותיהם על המלחמה. אין ספק שדרכי ההתמודדות במצבי משבר הן אישיות, אך דרך היצירות והאמנות ניתן ללמוד כי הן גם אוניברסליות, וכי כל צופה בתערוכה יכול לפגוש את עצמו דרך היצירה והסיפור שמאחוריה".
- באירוע פתיחת התערוכה שיערך היום במוזיאון ידידי ישראל בירושלים יהיו נוכחים אופיר אנגל שחזר משבי החמאס ומשפחתו. בשלוה מכירים את אופיר כיוון שאביו של אופיר, יואב אנגל , הוא מנהל מרכז הספורט בשלוה. בזמן שהיה בשבי החמאס ציירו הילדים את אופיר אנגל וחלק מהתמונות נכללות בתערוכה.
- דניאל וואיצ'ק מנכ"ל מוזיאון ידידי ישראל: "אנו מתרגשים לארח במוזיאון תערוכה חדשה בשיתוף עמותת שלוה שהמסר שלה הוא מסר של אופטימיות, אחדות ותקווה לטוב למרות המלחמה והאירועים האחרונים שעוברים עלינו. מוזיאון ידידי ישראל חרט על דגלו לפעול בתחומי חברה וקהילה כפי שהיא עושה מתחילת המלחמה במספר רב של תחומים, והתערוכה היא עוד נדבך בפעילות שלנו".
- התערוכה הוצגה בקוריאה לפני מספר שבועות וזכתה להתענינות רבה ולראשונה מוצגת בישראל במוזיאון ידידי ישראל במרכז העיר ירושלים.
- הכניסה לתערוכה ללא תשלום.
- פרויקט אמני שלוה מטעם עמותת שלוה, הינו מרחב ליצירה בו אמנים עם מוגבלויות, בני נוער ומבוגרים, נפגשים ויוצרים בכישרון, יצירתיות ואהבה ליצירה. מטרות הפרויקט לאפשר ליוצרים להתפתח מקצועית ולגבש את זהות האמן שבהם. ההנחה היא כי אמנות פתוחה לכל, וכי חדוות היצירה – והיופי שבה – הן פרי ידו של כל אמן, עם או ללא מוגבלות.
- משתתפים בתערוכה: יונתן ביטון, מאיה בן דוד, עילאי בן נדב, שורי גולדשטוק, יוסף חיים הילריו, שי וקנין, יחיאל חיימי, איתן כהן, רעות פונדס
- מוזיאון ידידי ישראל בנחלת שבעה בירושלים נוסד על ידי ד"ר מייק אוונס סופר רבי מכר, מועמד לפרס נובל לשלום על פעילותו רבת השנים כנגד האנטישמיות. מייק ובנו מייקל פועלים באוקראינה כבר למעלה מעשור, מסייעים באוכל ואספקה שוטפת למאות ניצולי שואה ויתומים יהודים. בשנתיים האחרונות הצליחו לסייע בחילוץ מאות יהודים, ניצולי שואה וילדים מאוקראינה. בירושלים בנו השניים מרכז קהילתי לניצולי שואה אוקראינים ובכלל זה הקימו דירות עבורם ברמה הגבוהה ביותר בקמפוס שבמרכז ידידי ישראל. ארגון ידידי ישראל מממן מזה שנים רבות אלפי ניצולי שואה מדי שבוע בישראל, מארגן עבורם מסיבות, חגים, אירועים, טקסי בר ובת מצווה לאותם ניצולי שואה שלא חגגו מעולם. מאז שפרצה מלחמת 'חרבות הברזל' הגיע מייק אוונס כבר 5 פעמים לביקור בארץ, הוא מסייע בהסברה בינלאומית, בארגון פעילויות ואירועים למפונים, לחיילים ולכוחות הביטחון, זאת בנוסף לגיוס תרומות לציוד ואספקה למפונים, לכוחות הביטחון, למשפחות החטופים, לפצועים ולניצולי שואה. במרכז ידידי ישראל מתקיימים בין פעמיים לשלוש בשבוע פעילויות למאות מפונים, שני גני ילדים שהוקמו למען המפונים והוא אחראי לאירוח 9 משפחות מפונות.
- מומלץ לבקר בתערוכה. בקרתי בתערוכה מרגש. חובה לבקר בתערוכה
מוזיאון ידידי ישראל - יוסף ריבלין 20 נחלת שבעה ירושלים
פרטים נוספים ותיאום ביקור בטל 02-5329401 ובאתר
- מומלץ לבקר בתערוכה . בקרתי בתערוכה אהבתי מאוד. חשוב לכל אדם לחוות .מרגש. התערוכה מאגדת בתוכה יצירות אשר מבטאות את ההתמודדות היוצרים בתקופת מלחמת חרבות ברזל.הדאגה לימים טובים יותר.
- מומלץ וחובה -לבקר במוזאון ידידי ישראל בו תוכלו לראות מייצגים.
- סרט אורקולי.
- ציורו- איתן כהן .רעות פוקס
- צלמה את התערוכה אביטל שטרנברג
- מאת: שרית יוכפז
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה